Det er ikke uvanlig at Vidar Havellen må stå på bussen som kjører mellom Drammen og Oslo, på vei hjem fra jobb. Etter at Buskerud kollektivtrafikk AS reduserte rutetilbudet midt i rushtiden stiller han spørsmål ved sikkerheten til passasjerene. Foto: FOTO: KATINKA HUSTAD

1,7 mill. ekstra til kollektivtrafikken

Fylkestinget vedtok økt bevilgning til kollektivtrafikken.
KINE MYRVOLD
Publisert 26.04.2012 kl. 14:48 Oppdatert 26.04.2012 kl. 14:48

Tips en venn på e-post:


Dette er saken:

  • Buskerud kollektivtrafikk (BKAS) er ansvarlig for drift og utvikling av kollektivtilbudet i Buskerud. Eies av fylkeskommunen og 19 av fylkets 21 kommuner.
  • Kuttet i avganger, blant annet i rushtiden på pendlerbussen mellom Drammen og Oslo, for å spare inn i underkant av fem millioner kroner.
  • Pendlerne opplever et redusert tilbud, mange må stå på bussen inn til Oslo, andre kommer ikke med bussen fordi den er full.

BUSKERUD: -Drammens Tidende har de siste dagene skrevet om at blant annet pendlerne opplever redusert tilbud etter kutt i rutetilbudet i Buskerud.

– Forrige uke måtte minst ti av oss stå på bussen hjem fra Sandvika i 100 km/t. Tenk deg konsekvensene ved en eventuell bråbremsing, sier Vidar Havellen tidligere i uken. 

Reetablerer rutekuttet

Fylkestinget vedtok torsdag den økte bevilgningen på 1,7 millioner kroner til kollektivtrafikken, skriver Buskerud fylkeskommune på sine nettsider.

– Vi bevilger pengene for å reetablere rutekuttet som ble innført av styret i Buskerud Kollektivtrafikk 26. mars, sier Trond Johansen, gruppeleder for KrF og leder for hovedutvalget for samferdselssektoren i Buskerud fylkeskommune.

Han la fram forslaget på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre, og fikk flertall på dette.

Pengene skal går også til å innføre timestilbud mellom Bragernes og Strøtvet til klokka 23 hver kveld og til å dekke videreføring av kveldstilbudet til/fra Sigdal som bare er finansiert fram til sommeren. 

LES OGSÅ: Bussen var for full - kjørte fra pendlere

Ville styrke ytterligere

Arbeiderpartiet foreslo i debatten at kollektivtrafikktilbudet ble styrket ytterligere.

– Vi foreslår at budsjettet for kollektivtrafikk styrkes med 5 millioner kroner blant annet for å redusere rutekutt i Buskerud Kollektivtrafikk AS sitt styre 26. mars i år, sier Roger Ryberg, gruppeleder for Arbeiderpartiet.

LES OGSÅ: Kan få tilbake nedlagte bussruter

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå