Breivik fornærmet over forespørsel om hjerneskanning

Samtlige sakkyndige har ønsket å ta røntgenbilder av hjernen og en såkalt EEG-undersøkelse av Anders Behring Breivik. Det skal ha gjort Breivik fornærmet.
NTB
Publisert 18.04.2012 kl 08:09 Oppdatert 18.04.2012 kl 08:09

Tips en venn på e-post:OSLO: I rapporten til de to rettsoppnevnte sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas skal Breivik ha sagt at han er fornærmet over forespørselen, skriver Dagbladet. Han har nektet å utføre slik skanning.– Jeg har aldri hørt om at militante islamister er blitt gjenstand for denne type undersøkelse, sier Breivik og skal ifølge rapporten ha sammenlignet dette med å skulle kreve samme undersøkelsen av stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet, ettersom de har tillatt innvandring av muslimer, men deretter sagt at det var ment som en spøk.

LES ALT OM TERRORANGREPENE 22. JULI HER

Breivik mener det er en rasistisk handling å spørre ham om å foreta en slik skanning, og reagerte på at også de to nye sakkyndige kom med en slik forespørsel. Han hevder at for ham er det klart hvorfor han gjennomførte terrorangrepene.

– Det var ikke fordi jeg fikk en murstein i hodet som femåring

– Det var ikke fordi jeg fikk en murstein i hodet som femåring, skal Breivik ha sagt, og spurt hvorfor blant annet Arfan Bhatti og mulla Krekar ikke har fått slike forespørsler.
33-åringens forsvarere mener det ikke framkommer noe i den siste rapporten som tilsier at det er behov for en hjerneskanning. (©NTB)

På forsiden nå


Buss mot bil i Drammen

Nødetatene er på stedet etter at det kom inn en melding om en kollisjon mellom en buss og en bil i Drammen lørdag ettermiddag.

– Som å få en helt ny spiller

Nå er Godset-spilleren klar for å tre ut av skyggen

Langt varmere enn vanlig

Vi har sluppet billig unna i januar

Stjal bil - kjørte en kilometer

Tyven trengte ikke bilen lenge