PRESTEBRÅTEVEIEN

PRESTEBRÅTEVEIEN: Det er meldt om store oversvømmelser flere steder. Vannet flommet ned i kjellere og flere måtte evakueres. (JOAKIM FJELDLI)

— En hektisk natt

Brannvesenet måtte prioritere knallhardt i natt. Med 32 mannskaper i full sving fra seks ulike brannstasjoner gjennomførte de hele 98 oppdrag fram mot morgentimene.

JOBBET PÅ SPRENG

JOBBET PÅ SPRENG: Trond Bekken i Drammensregionens brannvesen forteller at de måtte prioritere knallhardt i natt i forbindelse med flommen. (ARKIVFOTO)

FLOM I MJØNDALEN

FLOM I MJØNDALEN: Slik så det ut i Mjøndalen natt til tirsdag. (JOAKIM FJELDLI)

NEDRE BUSKERUD- Det har vært en hektisk natt. De første meldingene fra vårt distrikt kom inn klokken 21.30. Etter hvert som det ble flere og flere bygde vi opp aksjonen.

Facebook-knapp kommer her

Fra rundt midnatt hadde vi fullt trøkk, sier avdelingsleder for beredskap Trond Bekken i Drammensregionens brannvesen.
Han sier de hadde 32 mannskaper fra seks ulike brannstasjoner operativt i felten gjennom natten.

LES OGSÅ: Stengte veier og innstilt togtrafikk

- I starten måtte vi prioritere knallhardt, og det viktigste var liv og helse. Vi brukte ressursene på folk som måtte evakueres. I tillegg prioriterte vi viktige institusjoner som skoler og annet som for eksempel transformatorer som holder infrastrukturen oppe og går, sier Bekken.

LES OGSÅ: Politiet prøver å få oversikt

Evakuerte 14 familier

Han sier at før klokken slo seks i dag tidlig hadde brannvesenet i alt gjennomført 98 oppdrag på grunn av ekstremværet, men det er inkludert Kongsberg og noen andre områder utenfor drammensregionen.

LES OGSÅ: Barnehage druknet i gjørme

- Hovedtyngden av arbeidet har likevel vært her, og vi evakuerte blant annet 14 familier i Nedre Eiker. Vi måtte hjelpe alt fra gravide til folk som rett og slett ikke følte det var trygt å være hjemme, sier avdelingslederen.

Han sier at hjelpemannskapene måtte jobbe under vanskelige forhold.

- Det har vært en spesiell natt, for det kom litt uventet at uværet skulle komme så voldsomt. Været gjorde at det var vanskelig å komme fram på flere av veiene. Vi hadde blant annet en hendelse i Skotselv, hvor to brannbiler ble låst fast på ett sted fordi veiene var borte, sier han.

LES OGSÅ: Slik har uværet rammet

Godt samarbeid

Bekken sier de i løpet av natten har hatt et spesielt bra samarbeid med Nedre Eiker kommune.

- Krisetjenesten kom veldig fort på banen. Ordføreren og teknisk etat var også til svært god hjelp. I tillegg har sivilforsvaret bistått med 16 mannskaper, og de har vært til uvurderlig hjelp.

Nå har arbeidsmengden roet seg for brannvesenet.

- Etter klokken seks i dag tidlig kunne vi sette i gang med de andre 79 oppdragene som måtte nedprioriteres i løpet av natten. Nå skal vi dra ut og ta skadene nærmere i øyesyn. Vi venter også på at naturen ordner en del på egenhånd, og så vurderer vi hva som skal gjøres videre, sier han.

SE BILDER: Lesernes flombilder

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 2

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 3

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 4

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 5

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 6

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 7

SE VIDEO:

LES FLERE LOKALE NYHETER