Buskerud fylke og Statens vegvesen går nå hånd i hånd når det gjelder fylkesveiene, sa fylkesordfører Roger Ryberg (t.v.) til regionssjef Statens vegvesen Sør Andreas Setsaa, samtidig som de avduket planene for Øvre Sund bru som er under bygging i Drammenselva. FOTO: BØRRE IVAR LIE

Fylkesordfører lover mer til drift og vedlikehold av veier i Buskerud

I går markerte Buskerud fylkeskommune og Statens veivesen at Buskerud overtar rundt 600 km vei fra Staten. Nå lover fylkesordfører Roger Ryberg mer penger til drift og vedlikehold av veinettet i fylket.
Publisert 06.01.2010 kl 00:00 Oppdatert 08.02.2010 kl 21:46

Tips en venn på e-post:I bitende kulde markerte fylket og Statens vegvesen overtagelsen av veinettet ved Øvre Sund bru. Nettopp her har fylket nå sitt aller største veiprosjekt som vil koste en halv milliard kroner.

- Øvre Sund bru vil binde sammen sentrumsringen i Drammen på begge sider av Drammenselva. Det er naturlig at vi markerer den nye veihverdagen for Buskerud fylke nettopp her, sa fylkesordfører Roger Ryberg.

Fra og med nyttår har nå fylket ansvaret for totalt 1800 km fylkesveier.

- Vi skal få mest mulig ut av de miler vi har til rådighet, samt investere i nye veiprosjekter i årene som kommer. Totalt vil vi bruke 2,2 milliarder kroner de nærmeste fire årene nå vi tar med alt fra investeringer til drift og vedlikehold. Det er en økning på 34 prosent i forhold til i dag, sa Ryberg.

Buskerud fylkeskommune har fra 1. januar 2010 opprettet en egen samferdselsavdeling som følge av ansvarsoverføringen.

Den nye avdelingen skal ledes av Gro Ryghseter Solberg, som kommer fra stillingen som sjefsingeniør i Statens vegvesen. Det er Statens vegvesen som fortsatt vil ha ansvar for å planlegge, bygge og vedlikeholde fylkesveinettet mens fylkeskommunen vil ha prioriterings- og finansieringsansvar.

På forsiden nå


Buss mot bil i Drammen

Nødetatene er på stedet etter at det kom inn en melding om en kollisjon mellom en buss og en bil i Drammen lørdag ettermiddag.

– Som å få en helt ny spiller

Nå er Godset-spilleren klar for å tre ut av skyggen

Langt varmere enn vanlig

Vi har sluppet billig unna i januar

Stjal bil - kjørte en kilometer

Tyven trengte ikke bilen lenge