Tirsdag demonstrerte en rekke støttespillere og papirløse flyktninger mot regjeringens returavtale med Etiopia, som innebærer at rundt 450 barn skal sendes til et land de aldri før har bodd i. Foto: FOTO: ANNE MARIE HUCK QUAYE/DITTOSLO.NO

Politiet forbereder tvangsreturer til Etiopia

Politiet ser ingen grunn til å vente. Biskop Kvarme er kritisk.
NTB
Publisert 14.03.2012 kl. 14:50 Oppdatert 14.03.2012 kl. 14:50

Tips en venn på e-post:OSLO: Politiets utlendingsenhet starter arbeidet med å forberede tvangsreturer til Etiopia samtidig som fristen for å søke støtte ved frivillig retur går ut torsdag.

Venter på klarsignal

Torsdag 15. mars, samtidig som fristen går ut for å melde seg til frivillig retur, starter arbeidet med å få bekreftet identiteten hos etiopiske myndigheter for personer som skal tvangsreturneres.

– Når vi får klarsignal fra etiopiske myndigheter, vil vi igangsette selve uttransporten, sier PU-sjef Ingrid Wirum i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dobbelt så mange innvandrere i Buskerud og Drammen om 30 år

– Jeg opplever stor uro

Biskop Ole Christian Kvarme kritiserer regjeringen for å sette innvandringspolitiske hensyn foran grunnleggende menneskerettigheter.

– Det er vår plikt å ta humanitære hensyn, og særlig gjelder det barn som har vært lenge i landet og har fått en sterk tilknytning til Norge, sier Oslo-biskopen.

Kvarme viser til at Bispemøtet har slått fast at det er humanitært uakseptabelt å returnere barn som har bodd i Norge i flere år, noe returavtalen med Etiopia åpner for.

– Jeg opplever stor uro over at innvandringspolitiske hensyn blir satt foran forpliktelsen i FNs barnekonvensjon og grunnleggende menneskerettigheter, sier Kvarme i en uttalelse fra Oslo bispedømme.

LES OGSÅ: Språktester drosjesjåfører

 

 

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå