Rektor Marianne Haagensen ser skadene som har blitt påført skolen. (FOTO: RUNE FOLKEDAL)

Stjal nærmere 500 PCer fra Svensedammen

Både i løpet av helgen og natt til i dag brøt tyver seg inn og stjal PCer på Svensedammen skole i Drammen.

(FOTO: RUNE FOLKEDAL)

(FOTO: RUNE FOLKEDAL)

INNBRUDD:

INNBRUDD: Svensedammen skole på Konnerud har blitt frastjålet nærmere 500 PCer. Innbruddet ble oppdaget av bygningsarbeidere mandag formiddag. (FOTO: RUNE FOLKEDAL)

(FOTO: RUNE FOLKEDAL)

(FOTO: RUNE FOLKEDAL)

(FOTO: RUNE FOLKEDAL)

(FOTO: RUNE FOLKEDAL)

(FOTO: RUNE FOLKEDAL)

(FOTO: RUNE FOLKEDAL)

DRAMMEN: – Det har vært to grove tyverier. Det ene ble meldt i går formiddag, det andre ble meldt i dag tidlig. Tyvene har vært inne i klasserom og brutt opp PC-skap, og stjålet et større antall bærbare PCer til en betydelig verdi, sier politioverbetjent Jan Henrik Håkestad, leder for krimvakta ved Drammen politistasjon.

Facebook-knapp kommer her

Politiet fikk melding om det første innbruddet fra bygningsarbeidere på stedet mandag formiddag.

Rektor Marianne Haagensen anslår at hver av PC-ene som er stjålet har en innkjøpspris på rundt 5000 kroner. Det betyr at tyvene har fått med seg PC-er verdt flere millioner kroner

– Alle de nye PC –ene til elevene som starter i 8. trinn i august er stjålet. Det blir nok sånn at elevene starter på skolen uten egen PC i år, sier Haagensen..

Alarmen ble ikke utløst

LES FLERE NYHETSSAKER

De undersøkte da åstedene, men tyvene var frekke nok til å returnere natt til tirsdag, og brøt seg inn på nesten samme sted som første gangen..

– Det ble ikke utløst noen alarm, så dette er noe Securitas har undersøkt i dag, sier rektor Marianne Haagensen ved Svensedammen.

Hun forteller at tyvene har gått rundt inne i hovedbygningen, både i klasserom og i administrasjonsfløyen. De har brutt opp svært tunge PC-skap for å få tak i PCene.

– Politiet har sikret seg spor fra begge åstedene, sier Håkestad.

Politiet ønsker tips i saken.