VANT: Robert Kranjec vant VM i skiflygning i Vikersundbakken. (FOTO: TORE SANDBERG)

Det blir ny folkefest i Vikersund

Fredag kveld offentliggjorde det internasjonale skiforbundet (FIS) et revidert forslag til hoppkalenderen 2012/2013. Der bekreftes forslaget om ny folkefest i Vikersund allerede til vinteren.
KINE MYRVOLD
Publisert 13.04.2012 kl 21:39 Oppdatert 13.04.2012 kl 21:39

Tips en venn på e-post:MODUM: Vikersund er inne i FIS sin kalender som arrangør 25.–27. januar til vinteren. Dermed blir det etter alt å dømme ny skiflygingsfest i Vikersund for tredje år på rad, og femte gang på sju år. Det er rekord for Vikersund.

LES OGSÅ: Nå kan DU fly i Vikersundbakken

- Gleder oss

– Vi gleder oss til å videreføre folkefesten vi opplevde under VM i februar. Vi tror den fantastiske stemningen med rundt 60.000 mennesker innenfor VM-portene gjør at mange vil komme tilbake siste helgen i januar, sier Håvard Orsteen, president i organisasjonskomiteen i Vikersund.

Her kan du leser alt om årets VM-fest i Vikersund.

Vikersund kommer fortsatt til å være verdens største bakke under januarrennet. I tillegg til skiflygingsrennene i Vikersund blir det skiflyging i både Harrachov, Oberstdorf og Planica til vinteren. I tillegg blir det norske verdenscuprenn på Lillehammer, i Trondheim og i Oslo.

To år til neste

– Etter rennet neste år blir det trolig to år til neste skiflygingsrenn i Vikersund, så folk bør kjenne sin besøkelsestid. Nå har vi jo i tillegg Anders Bardal som regjerende verdenscupvinner, og to nordmenn med verdens to lengste svev, så det lover godt, sier Orsteen.

LES OGSÅ: Orsteen «flyr» videre i Vikersund

Det reviderte forslaget kom på fredagens kalenderkonferansen i Zürich, og blir endelig vedtatt på et FIS-møte i Sør-Korea i juni.

Se hele forslaget til terminliste her.

SE VIDEO: Folkeliv i Vikersund

På forsiden nå


Stjal bil - kjørte en kilometer

Tyven trengte ikke bilen lenge

Driftsbygning nedbrent

Geiter og høns reddet ut

Her får geitekillingene behandling i ambulansen

Falsk alarm på kjøpesenter

Lite å finne for nødetatene.

16-åring tyvlånte pappas bil

Forsøkte å stikke av fra politiet