DFK gikk på en kjempesmell

Drammen Fotballklubb så mest ut som Drammen sykestue etter 2-5-smellen mot Strømsgodset 2 i 2. divisjonsdebuten.

SUPERMANN. Adam Larsen Kuwarasey vartet opp med noen flotte redninger, her i duell med Morten Hagen.

DRAMMEN: Etter 18 minutter måtte kaptein Mats Frøshaug ut med strekk.

En time senere måtte keeper Marcus Andersson ut etter å ha spilt med skade like lenge. Og Jørgen Flåtene spilte sluttomgangen med bandasje rundt hodet.

Da Andersson måtte ut var byttene brukt opp - og spissen Morten Hagen ble satt i mål.

- Jeg har aldri stått i mål før, sa Hagen.

Han var ivrig etter å score flere enn sitt ene, og løp i angrep med keeperhansker. Det fikk han bare lov til den ene gangen, før treneren satte foten ned.

- Kanskje like greit, for jeg fikk krampe da jeg løp tilbake igjen første gang, sa Hagen.

Han erklærte seg uskyldig da SIF ble tildelt straffe fem minutter på overtid, uten at dommeren hørte på det øret. Ola Kamaras straffe hadde han sågar fingrene på uten at det hjalp.

For: Det var ikke DFKs dag i går. Christer Pedersen bommet på straffe på overtid i 1. omgang, og hver gang Drammen var på vei inn i kampen kom det et kjapt SIF-mål.

Og det var langt fra ufortjent, totalt sett var SIF best.

LES OGSÅ: Drammen Fotballklubb satser på unge spillere fra start

Holder ikke

- Vi var veldig dårlige i 1. omgang, mens vi periodevis var bra i 2. omgang. Men det holder ikke på dette nivået. Vi mangler rutine, analyserte Hagen.

Trener Håkon Grøttland var enig.

- All ære til Godset. Men de stilte med et tilnærmet juniorlag og skal vi overleve må vi slå slike lag.

Han følte at matchen ble et mareritt. For selv om det «bare» var tre skader, mente han de kom på meget ubeleilige tidspunkter i kampen.

- Hadde ikke Mats blitt skadet så tidlig, hadde vi byttet keeper før. Vi spurte om Marcus klarte å stå, og han sa ja i pausen. Og siden vi trengte noen offensive bytter, valgte jeg det. Og det ville jeg gjort om igjen, sier Grøttland.

SE BILDEGALLERI: SIF2-Drammen FK

Nevnte Andersson fikk tidlig en smell i kneet, og lå nede to-tre ganger i 1. omgang. I 2. omgang var han tydelig plaget, og etter å ha vartet opp med en kjemperedning alene med en SIF-angriper klarte han ikke å fullføre.

- Jeg fikk en smell i kneet og låret, sa Andersson haltende på vei fra stadion.

- Men det gikk greit å stå, la han til.

Les flere sportsnyheter her

Keita-show

For SIF ble Mohammed Keita en viktig mann, han scoret to og la opp til ett mål før han gikk av banen på stillingen 3-1. Keeper Adam Larsen Kuwarasey storspilte også i en kamp som bølget voldsomt i sluttomgangen. Blant annet reddet han et Anders Amundsen-skudd helt oppe i vinkelen.

Men om Drammen etter hvert skapte noen store sjanser, var de fetere og flere for Godset som fikk en god start på sesongen.