Abdurahim Laajab (i midten) viste seg fram som det oppspillspunktet MIF leter etter. Lørdag tok han godt for seg i treningskampen mot HamKam, og han scoret også MIFs eneste mål i kampen. Til høyre Erik Midtgarden.

Abdurahim Laajaab signerte med MIF

Abdurahim Laajaab (24) vil bruke MIF som et springbrett til å få spille i eliteserien. I helgen skrev han under en ettårskontrakt med 1. divisjonslaget.

Nedre Eiker: – I år må jeg bare slå til i 1. divisjon om drømmen om snarlig spill i eliteserien skal bli en realitet, mener Laajab.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen er så imponert over det 24-åringen har vist på trening at klubben tilbød ham en toårskontrakt. Laajaab. At Laajab, med tilnavnet Ibba, var MIFs beste i dag, bekreftet inntrykket fra treningene.

Men Lajaab er ambisiøs, og ser lengre enn 1. divisjonsspill for Mjøndalen, og håper at en god sesong på Nedre Eiker stadion åpner døren hos en eliteserieklubb.

– Skal det skje, må jeg jo være god i Mjøndalen, sier angrepsspilleren med fortid i Skeid, Moss, Vålerenga og tyske Borussia Mönchengladbach. De to siste sesongene har han vært i Notodden uten å få med seg den beste attesten videre.

Under helgens kamp på Årbogen var det Laajaab som satte inn MIFs eneste mål, men likevel tapte de 1-3 til HamKam.

Uforløst

Det passer på en måte MIF-trener Vegard Hansen veldig bra. Han elsker spillere med et uforløst potensial, og han mener Laajab kommer i den kategorien. Og han mener at MIF har både erfaring og kunnskap i sine rekker til å få ut det beste i folk.

– Ibba vil få tillit og føle trygghet. Han vil få den nødvendige statusen i klubb og lag, og vil blomstre hos oss, forteller Hansen.

Han er ingen tilhenger av kniven-på-strupen-holdningen noen trenere forfekter overfor sine spillere for å få dem til å prestere.

– Det funker overfor en av hundre spillere. Selv har jeg god erfaring med å vite at jeg hadde tillit og var fast på laget. Med den tryggheten var jeg som best, mener Hansen.

– Våre spillere må trives for vi er få, og må få ut maksimalt av hver enkelt, legger han til.

Trenger spissmakker

Hansen hadde en robust og hodesterk spiss øverst på ønskelisten, og fant ham i Laajab.

Laajab selv beskriver seg selv som stor og sterk, og spesielt flink til å holde på ballen, vende bort forsvarere, for så å spille fri andre.

– Jeg kan love mange assists i MIF, men jeg kan score mål også!

Det viste han at han kan da han nikket inn MIFs reduseringsmål til 3–1 mot HamKam lørdag.

– Nå er jeg her, så nå er det bare å finne makkeren som kan score de andre målene, sier Ibba.

Se video fra MIF - HamKam