TAKKER NEI. Sportslig leder i Drammens Ballklubb, Odd Arild Amundsen, og styreleder Tom Styrmoe, har takket nei til samarbeid med Drammen Fotballklubb. FOTO: KARIANNE GRINDEM

Sier nei til Drammen FK

Først takket Åssiden og Konnerud nei. Nå har også Drammens Ballklubb og Drafn vendt ryggen til nyvinningen Drammen Fotballklubb.
Magne J. Nilsen
Publisert 24.10.2008 kl 00:00 Oppdatert 12.02.2010 kl 13:01

Tips en venn på e-post:


TAKKER NEI. Jan Rockstad, Drafn.

For en måned siden fusjonerte Åskollen med 6. divisjonsklubben Drammen Fotballklubb og tok samtidig sistnevntes navn.

Også Skiold og Glassverket har på styrenivå vedtatt å bli en del av det ambisiøse samarbeidsprosjektet.

Målsettingen er å etablere DFK i 2. divisjon og posisjonere seg som nummer to-klubben i distriktet bak lokomotivet Strømsgodset.


LES OGSÅ: Da alt ble så bratt


Drammen FK skulle egentlig innkalle til pressekonferanse i neste uke, der endelig samarbeidsavtale og fremtidige visjoner skulle legges fram.

Den er nå utsatt inntil videre.

Etter hva Drammens Tidende erfarer sliter DFK med en del organisasjonsmessige utfordringer, og sammenslåingsklubben må først nøste opp alle løse tråder før de kan konkretisere neste års satsing.

Ingen gevinst

Åssiden og Konnerud takket nei til Drammen FK fordi de så større nytteverdi i å stå på egne bein.

Nå kommer Drammens Ballklubb og Drafn med samme svar. Begge klubbene var i utgangspunktet positive til samarbeidet med DHK, men snudde plutselig på oppløpssiden.

- Vi følte at vi måtte gi bort deler av sjelen vår, og at det ikke lå nok gevinst i det for vår klubb. DBK fyller også 100 år til neste år, og da vil vi stå på egne bein, forklarer leder av ballklubbens hovedstyre, Tom Styrmoe.

Han tror A-laget til DBK hadde blitt svekket ved et samarbeid med Drammen FK.

- Vi har aldri stoppet spillere som vil prøve seg på et høyere nivå, men vi synes det er feil å prioritere en klubb fremfor andre.

Bredde viktigst

Styrelederen innrømmer at det var delte meninger innad i klubben. Til slutt veide det tyngst at DBK først og fremst satser på bredden.

- Det er opplest og vedtatt at DBK er breddeklubb, og det har vi lyktes godt med. På kort tid har vi gått fra 16 til 37 lag, sier Styrmoe.

A-laget til DBK står i fare for å rykke ned til 5. divisjon. Paradoksalt nok er klubben avhengig av at Åskollen - som altså blir DFK - slår Førde og rykker opp i 2. divisjon.

Hvis Åskollen mislykkes og Modum dessuten rykker ned til 3. divisjon må DBK ta turen ned i 5. divisjon.

- Jeg er stygt redd det blir sånn, sier Styrmoe.


Sjekk lokale fotballtabeller

Negative spillere

I Drafn var det til slutt spillerne som satte ned foten for et samarbeid.

- Noen av oss i klubben så gevinsten, men spillerne var negative. De mente vi ikke hadde noe å tjene på det, og da snudde også noen av styremedlemmene. Vi har også registrert at det er en del usikkerhet rundt Drammen FK, sier Jan Rockstad i Drafn.


LES OGSÅ:
Åskollen blir Drammen FK


Den tradisjonsrike klubben har stått på kanten av stupet i flere år, men føler seg likevel rustet til å snu motgang til medgang.

- Det er en del gamle Drafn-gutter som har kommet tilbake til klubben, og til uken skal vi konstituere et nytt fotballstyre, sier Rockstad.

Hva mener du om Drammen FK? Delta i diskusjonen i artikkelkommentarfeltet.

Les mer om:  Sport