Arne Madsen, sjef for skisprinten på Bragernes torg, takker det lokale næringslivet og kommunen for at det er liv laga for en åttende utgave av verdenscupsprinten i sentrum. Foto: FOTO: SVEN-ERIK RØED

Sponsormillionene ruller inn til skisprinten

Skisprintsjef Arne Madsen har tråkket Drammen rundt med dokumentmappen på jakt etter sponsorer. Det har gitt resultater.
JOSTEIN NILSEN
Publisert 01.02.2012 kl. 05:00 Oppdatert 31.01.2012 kl. 22:57

Tips en venn på e-post:


Produserer snø for fulle kanoner

Snøen til verdenscupsprinten i Drammen produseres nå på Konnerud. Søndag skal arbeidet være i mål.

Sprinteliten skal ha mer enn nok snø under skiene under verdenscupsprinten i Drammen 7. mars. Derfor produseres det i disse dager cirka 10.000 kubikkmeter med snø på Konnerud. Siden mandag har tre kanoner spydd ut snø 24 timer i døgnet. Ifølge langtidsvarselet skal gradestokken vise ned mot 17 minusgrader og det skal bli flotte forhold for snøproduksjon resten av uken. Det passer arrangørene i Drammen midt i blinken. De regner med å ha nok snø i løpet av førstkommende søndag.

– Vi kjører ut noen tusen kubikkmeter ekstra for å være sikker, sier Geirr Kihle, som er leder i Konnerud idrettslag og tidligere sjef for skisprinten.

På grunn av mildvær har snøkanonene vært av og på siden juletider. Det var først for rundt to uker siden at arbeidet med å lage snø kom skikkelig i gang. Arrangørene har vært spente på hvordan snøproduksjonen ville gå på grunn av manglende minusgrader. Ved tidligere arrangement har de vært i mål før nyttår.

– Hadde vi kommet så langt ut i januar som vi er nå, men uten å ha produsert noe snø, så måtte vi sett på andre løsninger, forteller sjef for skisprinten Arne Madsen.

Det er bare litt over en måned til verdens beste sprintere braker sammen i Drammen sentrum. Plan B var å transportere snø fra hoppanlegget i Vikersund, men nå ser det ikke ut som om Madsen og co. trenger å hefte Vikersund-gjengen, som har det travelt nok med å forberede VM i skiflyging. Snøkanonene har kapasitet til å spy ut mellom 50 og 100 kubikkmeter snø per time. Spiller værgudene på lag vil det med andre ord ikke være noe problem å ha store nok snøhauger innen søndag. På dagtid er det pensjonister som ser til kanonene hver halve time. På kvelds og nattetid er det skigruppa til Konnerud som har ansvaret. Lørdag 3. mars fraktes snøen fra Konnerud til løypa som skal snølegges i sentrum av Drammen. Fire dager senere går startskuddet. Dette blir Geirr Kihles første verdenscupsprint i Drammen hvor han ikke har rollen som leder.

– På en måte savner jeg det, men det skal bli flott å få med seg folkefesten kun som tilskuer, sier Kihle. Han er overbevist om at det kommer til å komme flere tilskuere enn på mange år. Da er det bra at ting går som planlagt, hvis vi skal vi tro den nye sjefen.

– Vi er bra i rute, fastslår Arne Madsen.

Ola Niemann


DRAMMEN: Det er fortsatt over én måned til årets verdenscupsprint i langrenn på Bragernes torg, men allerede nå kan skisprintsjef Arne Madsen i Konnerud IL melde om at sponsorbudsjettet er i boks. Madsen og co. har fått inn 2,3 millioner i lokale sponsorkroner, som det er budsjettert med.– Dette er kjempeviktig. Jeg føler at det lokale næringslivet til de grader har stilt opp for skisprinten, sier Madsen, som offisielt sett er leder for organisasjonskomiteen for verdenscupen.

Madsen har også ansvaret for sponsorbiten. Han er engasjert av Konnerud IL, og jobber med skisprinten på heltid om vinteren. Trekantsamarbeidet om skisprinten mellom Konnerud IL, Byen Vår Drammen og Drammen kommune gjelder fortsatt.

LES OGSÅ: Skisprinten reddet

Nye betingelser

I fjor var det lenge usikkert om Drammen var villig til å fortsette å arrangere verdenscup i langrenn, på grunn av endrede økonomiske betingelser. Først og fremst fordi det ikke lenger var mulig å selge reklame i TV-sonen.

Etter hvert fikk man inn totalt rundt 900.000 kroner i ekstra støtte fra blant andre Norges Skiforbund og Drammen kommune. Da valgte KIL, etter et ekstraordinært hovedstyremøte, å jobbe videre med skisprinten.

Madsen legger ikke skjul på at han var spent på reaksjonene hos sponsorene, før han begynte på runden sent i fjor høst.

– Bare to av våre 30 tidligere sponsorer takket nei, fordi vi ikke hadde plass i TV-sonen. De andre blir med videre. I tillegg har vi fått noen nye sponsorer, opplyser Madsen.

Dette mener han er et bevis på at skisprinten fortsatt er sterkt ønsket i byen, og at savnet er der siden gigantarrangementet i sentrum ikke har vært arrangert siden 2010 – var verdenscup på Konnerud i fjor. Skisprinten på torget avvikles for åttende gang.

LES OGSÅ: Tror på skisprint i fire nye år

Budsjett på seks mill.

Det Madsen også har opplevd som en stor utfordring er at VM i skiflyging i Vikersund er et par uker før skisprinten.

– Mange lokale sponsorer er også inne der, så akkurat det har vært tøft, kommenterer Madsen.

Totalbudsjettet er på 6,1 millioner kroner – rundt én million mer enn i 2010. Inkludert bytteavtalene så er sponsorbudsjettet på 4,5 millioner. Men Madsen understreker at det jaktes på flere sponsorer, og målet er et overskudd.

– Det er fortsatt igjen 300 av de rundt 2.000 VIP-billettene, som er en del av sponsorpakkene.

LES OGSÅ: Mørkt for skisprint i 2012

Les mer om:  Sport  Skisprinten  Sport 

På forsiden nå