Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

Nå har Geir tak som varer i hundre år

Geir Ellingsen skulle ha to nye tak i forbindelse med et omfattende oppussingsprosjekt i Solbergelva. Valget falt på stein som gjør taket holdbart i hundre år!

Annonsørinnhold fra

Det har tatt litt tid, men nå kan Geir endelig vise frem resultatet.  I september i fjor startet Buskerud Blikk på jobben med å bytte tak. Det inkluderte oppretting, isolering, ny stein, og tre takvinduer. Noen måneder senere er Geir veldig fornøyd med både sluttprodukt og jobben Buskerud Blikk har gjort:

– Dette ble bedre enn forventet!

Viktig med god dialog

Geir har bodd i huset i 13 år, og det omfattende prosjektet med å løfte uteområdet ha han tenkt på i lang tid. Geir har selv lagt igjen utallige timer for å opparbeide hage og legge belegningsstein. 

– Det har vært både inspirerende og moro, men også slitsomt, sier Geir. Nytt tak satt han selvfølgelig bort til proffene. 

– Hvorfor valgte du Buskerud Blikk? 

– De kom raskt med et konkret og spesifisert tilbud, som var oppdelt i ulike etapper. Det føltes trygt og gjennomarbeidet, sier Geir. 

Under ombyggingen har Geir forholdt seg mest til arbeidsleder Kyrre Andersen. Også her har Buskerud Blikk innfridd forventningene: 

– Dialogen har vært meget god.  Kyrre har kommet med forslag og alternative løsninger underveis som jeg kan godta eller forkaste, og de har vært flinke til å rydde etter seg. Jeg er veldig fornøyd, sier Geir. 

Omfattende jobb

Buskerud Blikk startet arbeidet på taket i oktober i fjor. Å skifte tak på dette huset var omfattende. 

– Den største utfordringen her er at taket er veldig skeivt. Det tar lang tid å rette opp, sier Kyrre.

I tillegg ble taket etterisolert, så hele det gamle taket måtte stripoes helt ned. Det er lagt på nye sperrer, isolert,  ny rupanel er på plass, i tillegg til ny papp, sløyfer og lekter. Ny lufting har kommet på plass over taket, for riktig gjennomlufting. 

I tillegg til svært erfarne og dyktige håndverkere, er det en ting til Buskerud Blikk gjør for å sikre god kvalitet på arbeidet de leverer. 

– Vi legger vekt på å bruke svært gode materialer. Det gjelder på alt fra dukene vi legge til taksteinen. I tillegg er vi opptatt av gode,  faglige løsninger, som for eksempel å få riktig luftetykkelse på taket. Det er veldig viktig, sier Kyrre. 

Artikkelen fortsetter etter bildeserien

Geir er fornøyd med jobben Buskerud Blikk har gjort.

I september startet Buskerud Blikk på taket

Arbeidsleder Kyrre Andersen tetter rundt pipa.

Både tilbygg og hovedhus fikk nytt tak som varer i opp til hundre år.

Varer i hundre år

Selve taksteinen er et kapittel for seg selv. Her har valget falt på en glassert KDN teglstein som varer i opp til hundre år! 

 – Jeg var så oppsatt på å velge akkurat denne steinen at jeg måtte male om huset for å få fargene til å passe hverandre, avslutter Geir - som dermed slipper å tenke på tak på en stund. 

Selv om denne jobben nå er et tilbakelagt stadium, tyder alt på at Geir ikke har gjort seg ferdig med det første: 

– Nå er vi i gang innvendig, og det vi holder på med akkurat nå er å få tak i plassbygd garderobeinnredning, smiler Geir. 

Del artikkelen på Facebook