Gå til sidens hovedinnhold

13 velgere etterlyses etter stemmefeil i Kongsberg

Konvoluttrot gjør at en gruppe velgere i Kongsberg som har stemt tidlig i stortingsvalget, risikerer å få stemmene sine forkastet.

Valgstyresekretær Bernt Søraa forteller til VG at det dreier seg om til sammen 13 velgere av totalt 20.178 stemmeberettigede i kommunen.

– I dag har vi dessverre gjort en teknisk brøler i tidligstemmemottaket på rådhuset, og den er så stor at vi må be alle som tidligstemte fredag 30. juli, om å komme og stemme en gang til, skriver kommunen på sin Facebook-side.

Ifølge VG har kommunen kontaktet lokalavisen i et forsøk på å spore opp velgerne som avla sine stemmer i rådhuset fredag. Håpet er at alle får kommet tilbake og stemt på nytt.

Blir makulert

– Det som er skjedd, er at vi har lagt personopplysninger sammen med stemmeseddel i en og samme konvolutt, sier Søraa til avisen.

Dermed ivaretas ikke kravet om hemmelig valg, og stemmer som ble avgitt i konvolutt fredag, vil derfor bli makulert, opplyser kommunen.

Ifølge VG gjelder feilen 11 av de 13 velgerne, men kommunen må likevel etterlyse samtlige ettersom valget skal være hemmelig.

Kommentarer til denne saken