Gå til sidens hovedinnhold

20-åring erstatter Nakkim når MIF jakter ny seier

Mjøndalen-stopperen Markus Nakkim soner karantene for gule kort, og blir erstattet av 20 år gamle Adrian Aleksander Hansen, sønn til trener Vegard Hansen, i MIFs midtforsvar når de jakter nye poeng mot Odd i Skien i kveld.

MJØNDALEN: Etter 13 strake seriekamper uten trepoenger så slo MIF til med en utrolig 5-0-seier hjemme mot Kristiansund søndag. Klarer bruntrøyene å følge opp ved å ta en ny triumf søndag?

Da er det bortekamp i fotballens eliteserie mot Odd (kl. 18.00).

MIF har et tungt fravær mot Odd siden stopperstrateg Markus Nakkim soner karantene grunnet fire gule kort, og i hans sted spiller Adrian Aleksander Hansen. Spissen Kent Håvard Eriksen er plaget med omgangssyke, og er heller ikke med til Skien.
Det gir denne startoppstillingen:
Idar Lysgård - Herman Kleppa, Adrian A. Hansen, Daniel Janeski, Joackim Olsen Solberg, Stian Semb Aasmundsen, Christian Gauseth, Isaac Twum, Lars Olden Larsen, Benjamin Stokke og Martin Rønning Ovenstad.

Mjøndalen tok en livsviktig seier onsdag med tanke på å ha en sjanse til å redde plassen i årets eliteserie. Attpåtil ble det hele 5–0 i hjemmekampen mot medaljekandidaten Kristiansund. MIF har ikke vunnet med så store sifre på øverste nivå siden Kongsvinger ble slått med også 5–0 på bortebane i 1985.

De tre poengene mot KBK sendte Mjøndalen vekk fra jumboplassen og opp på nest sisteplass (15. plass), men det er kun bedre målforskjell som skiller de fra Stabæk (16. plass). Siden Brann tapte 2–0 hjemme for Viking torsdag, så er MIF nå bare to poeng bak bergenserne – som innehar den sentrale kvalifiseringsplassen (14. plass).

Seks runder før slutt er det kvalikplassen som er realistisk for Mjøndalen å kunne ta. Opp til sikker plass til søndagens motstander Odd (og Tromsø) er det ti poeng. Det virker for mye, men med tre poeng på Skagerak Arena så vil eikværingene være sju poeng bak. Kanskje en liten mulighet da.

Odd er dessuten svak form med fire kamper på rad uten seier. I Skien har ikke Mjøndalen vunnet etter tusenårsskiftet. I fjor ble det braktap 6-1, etter at Tonny Brochmann hadde gitt MIF ledelsen 1–0 tidlig. For to år siden endte det med 3-2-tap, etter at de brune hadde ledet 2–1.

Sist gjengen MIF tok poeng borte mot Odd borte var i Eliteserien i 2015. Da ble det 2–2 etter mål av Stian Semb Aasmundsen og Sanel Kapidzic.

LES OGSÅ: MIF-helten om den tøffe tida: – Det er viktig å få noen trøkker

LES OGSÅ: – Vi må ha flere gode prestasjoner som i dag, og mindre av den feige rævafotballen

Kommentarer til denne saken