Gå til sidens hovedinnhold

20-åring skal ha blitt banket opp - løsnet skudd med startpistol

Politiet har ikke funnet noen av gjerningspersonene.

KONNERUD: Natt til søndag, like før klokka 02, ringte en far inn til politiet med melding om at sønnen (20) hadde blitt banket opp av fire unge menn. Han meldte at dette skjedde utenfor huset deres i Poppegårdsveien på Konnerud.

Ifølge Marianne Mørk, operasjonsleder i politiet, løp 20-åringen deretter inn i huset, fant fram en startpistol – altså pistol til bruk på idrettsarrangementer – og løsnet et par skudd fordi han var redd.

De fire andre mennene skal ikke ha fulgt etter 20-åringen inn i huset. Mørk forteller at politiet fikk noen meldinger fra naboer om at de hadde hørt disse skuddene.

– Kollegene mine som var på stedet har opplyst at gutten måtte på legevakta. Faren skulle kjøre han dit etter at kollegene mine hadde reist, sier Mørk, som ellers ikke kan si noe om hvor skadet gutten fremsto.

Les også

Ekteparet solgte huset og kjøpte toppleiligheten: – Så startet marerittet

Ikke funnet gjerningspersonene

Politiet har ikke funnet gjerningspersonene, men skal etterforske saken videre.

– Jeg regner med at vi snart må hente inn mer forklaring fra fornærmede. Men akkurat når det skjer vet jeg ikke, sier Mørk.

Startpistol/knallvåpen

  • En pistol eller revolver til bruk på idrettsarrangementer. Lyden av pistolskuddet brukes for å sette i gang utøverne i eksempelvis løp og svømmekonkurranser. Benyttes også av jegere som trener jakthunder.
  • Utløser ikke ekte ammunisjon med mindre den blir kraftig endret. En liten mengde røyk kommer ut av pistolen når den blir brukt.
  • I februar 2020 meldte Politidirektoratet at de stanset fri omsetning av startpistoler/knallvåpen i Norge. Det betyr at de som skal importere, omsette eller kjøpe knallvåpen nå må ha politiets tillatelse. De som allerede har kjøpt et knallvåpen, må ta kontakt med politiet for å avklare om våpenet er registreringspliktig, skriver Politidirektoratet.

Kilde: Wikipedia, Politidirektoratet

LES OGSÅ: Rykket ut til branntilfelle

Les også

25 år siden nazikonserten i Hokksund: – Jeg ble totalt tatt på senga. Det var så sjokkerende