Det er på sin plass å spørre: Ønsker Høyre en radikal og bilfiendtlig klimapolitikk?

Regjeringens klimaplan - som nylig ble lagt frem - er dyster lesing for landets bilister. At Høyre er villig til å gå til krig med bilistene er intet mindre enn sjokkerende. Dette ser mest ut som noe som er formet og fremlagt av Ap, Senterpartiet, SV og MDG.

Men, nei – det er altså Høyre som vil mer enn tredoble CO2-avgiften. Det vil kunne øke literprisen på bensin og diesel med fire-fem kroner. Da kan tyvetallet prisskiltene ved landets bensinstasjoner kunne lyse mot landets bilister. MDG ønsker som kjent å øke bensinavgiften med fem kroner, men at Høyre nå kan åpne opp for det samme er trist å registrere.

Det stopper dessverre ikke der. Klimaplanen vil også åpne for såkalte nullutslippssoner i landets byer. Forbudssoner er et bedre begrep. Vi snakker altså om områder i byene der bensin- og dieselbiler ikke skal få lov å kjøre.

Ap- og MDG-byrådene i Oslo og Bergen har alt etterspurt dette. Nå leverer Høyre det de ber om. I andre byer der Ap, MDG og Senterpartiet har en hånd på rattet, kan man nok også vente seg at de begjærlig griper muligheten Høyre nå gir dem.

I klimaplanen sier Høyre at det også nesten utelukkende skal selges nullutslippsbiler i 2025. Vil partiet da ha et forbud mot nye bensin- og dieselbiler? Eller øke avgiftene både på kjøp av bil og det å fylle drivstoff så mye at vanlige folk ikke har råd til å kjøpe eller holde seg med en bensin- eller dieselbil?

Igjen blir nok ikke partiene på venstresiden vonde å be. Senterpartiet har i sitt utkast til nytt partiprogram slått fast at alle nye personbiler og lette varebiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler.

Høyre skuffer voldsomt. Man må spørre seg om det er regjerings-Høyre som ønsker å overby venstresiden i radikal klimapolitikk, eller om dette faktisk er noe som har støtte på grasroten i partiet.

For Frp vil det uansett være uaktuelt å støtte radikale, bilfiendtlige og usosiale klimatiltak.