Gå til sidens hovedinnhold

37-åring siktet for drapene

Det er en 37 år gammel mann som er pågrepet og siktet etter at fem personer ble drept og to skadet i Kongsberg sentrum onsdag kveld.

(Laagendalsposten)

Mannen er dansk statsborger, men bosatt på Kongsberg. Han ble fraktet til arresten i Drammen onsdag kveld.

Politiet bekrefter denne informasjonen om siktede fordi det verserer mange rykter i sosiale medier om mulige gjerningspersoner som ikke kan knyttes til de alvorlige handlingene.

Fem drept

Fem personer ble drept etter en alvorlig hendelse på Kongsberg onsdag kveld. To personer ble skadd og sendt til sykehus for behandling. En av de skadde er en polititjenestemann som var på åstedet på sin fritid.

Det var klokken 18.13 at politiet fikk flere meldinger fra personer i Kongsberg sentrum at en person beveget seg rundt med et våpen, som skal ha vært en pil og bue.

Les også

Låste alle dørene til restauranten: – En surrealistisk opplevelse

- Svært alvorlig

Tiden fra politiet fikk meldingen og kom til stede og til han ble pågrepet var uoversiktlig. Mannen ble pågrepet klokken 18.47, det tok altså noe tid fra første patrulje var på stedet til han ble pågrepet.

– Nærmere beskrivelse av hendelsesforløpet vil vi komme tilbake til når vi har bedre oversikt over det som skjedde. Det sier seg selv at dette er en svært alvorlig og omfattende situasjon, og den preger naturlig nok Kongsberg og de som bor her, sier politiinspektør Øyvind Aas ved Sør-Øst politidistrikt.

Les også

Møtte mann med pil i ryggen

Les også

Politiet plukker opp en pil fra torget på Vestsiden

Les også

Ordfører i Kongsberg: – Det er en fryktelig tragisk hendelse som berører hele Kongsbergsamfunnet