Hver dag går vi som jobber i Drammens Tidende på jobb for å gjøre Drammen og distriktet vårt bedre, bedre for oss som bor her, bedre for dem som vokser opp her, bedre for dem som tjener sitt levebrød her.

Vi bryr oss om smått og stort, gleder og sorger, oppturer og nedturer, nederlag og seier. Men vi heier alltid. Også når vi har en kritisk stemme. Det er som kjent av gode venner man må tåle å bli fortalt en og annen sannhet.

I dag har MBL lagt fram ferske lesertall og opplagstall for alle norske aviser. Vi som jobber i Drammens Tidende har all grunn til å takke våre lesere for den oppslutningen vi opplever.

På et halvt år har vi økt med 508 abonnenter.

Dere 508 er nå del av 28 115 andre betalende abonnentene, det høyeste tallet siden 2013. Dere som abonnerer vet at et abonnement også deles. Derfor er dere ifølge MBL nå del av et fellesskap på 82 000 daglige lesere. Senest mandag satte vi ny rekord med antall plusslesere per dag.

Hvem hadde trodd det da krisa traff Medie-Norge i 2015 og nedbemanninger sto i kø landet rundt – også i Drammen? Det blir bare tydeligere og tydeligere at nyheter er viktig for folk, og at de er villige til å betale den lille prisen (ja, jeg er inhabil) det koster.

Drammens Tidende har i år passert en milepæl og har et flertall av digitale abonnenter. Selvsagt er det hyggelig å få et resymé av de viktigste sakene i postkassen på morgenen. Det tilbudet ser ut til å kunne bestå lenger enn noen eksperter mente for noen år siden. Det skjer fordi det fortsatt er så mange tusen som ønsker papiravisa i postkassa.

Flere og flere blir imidlertid digitale og følger dt.no, hvor antallet saker er høyere og man kan lese om hendelser mens de pågår, med rykende ferske nyheter 24 timer i døgnet.

Uansett hvordan du bruker Drammens Tidende, takk for at du er med oss.

I korona og krisetid er det et økende behov for informasjon. Derfor opplevde vi høye lesertall og fikk mange nye abonnenter, spesielt i første fase av epidemien. Den største veksten er blant abonnenter mellom 20 og 40 år, en ny lesergruppe Drammens Tidende er blant landets beste til å treffe med engasjerende journalistikk.

Men den største effekten lager vi sak for sak, hver eneste dag, som bygger lojalitet og treffer nye lesere.

Som lokalpatrioter heier vi når Celina (25) puster nytt liv i Høibakk konditori og når Heidi og Siv satser sparepengene på å starte Høyer-butikk. Vi blir nysgjerrige når en kvinne tilbyr barn godteri på Konnerud. Vi avslører når maktkampen river MDG i filler. Vi engasjerer oss når en video viser at politiet meie ned en MC-fører.

Og vi sørger når byen gråter over tapet av Kjetil (46). Det er for øvrig årets mest leste sak, og er en forferdelig trist nyhet. Men også døden binder oss sammen. Jeg kjente Kjetil godt fra felles interesse for musikk og Strømsgodset, og tenker på ham ofte.

Slik er det i et lokalsamfunn, våre liv veves sammen på godt og vondt, og lokalavisa er en naturlig del av det.

Alt går ikke alltid etter planen, heller ikke for oss. Men med hardt arbeid har det gått rett vei. Nedgang førte til bevaring. Og de siste årene er har vi hatt en hyggelig vekst i antall abonnenter.

Et siste tilskudd som er blitt tatt veldig godt imot, er det kryptiske lille ordet «+alt». +alt er tilbudet vi har lansert med tilgang til 70 andre norske lokalaviser som del av abonnementet på Drammens Tidende. Det er noe mange har etterlyst og det ble en umiddelbar suksess.

Så nå kan du som abonnent i Drammens Tidende lese om området der du er født og oppvokst, har hytte, campingvogn – eller har et annet favorittlag enn Strømsgodset eller Mjøndalen.

I tida som kommer lover vi flere godsaker fra DT24-redaksjonen med siste nytt fra det lokale næringslivet. Vi følger selvsagt korona-situasjonen tett nå som Drammen dessverre er i rød sone. Også blir det alltid siste nytt om drammenspolitikken, byutvikling, klima og oppvekst.

Av og med alle oss som bor i og rundt landets varmeste by.

Les også:

Les også

Sjefredaktøren vet hva han skal gjøre med makten han har fått: – Den skal vi bruke