Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.
Habilitering er planmessig arbeid for at den som er funksjonshemmet på grunn av sykdom, skade eller lyte, skal utvikle funksjonsevnen og/eller mestringsevnen med sikte på størst mulig selvstendighet og livskvalitet på egne premisser. Rehabilitering er sosial- og helsetjenester som har til formål å gjenvinne fysisk, kognitiv eller sosial funksjonsevne som er tapt på grunn av sykdom eller skade.
Kronikere som i dag er avhengig av smerteklinikker føler at de går en usikker fremtid i møte. Så usikker at organisasjonene mottar telefoner om hvordan medlemmene skal klare å leve med de utfordringene dette har.
Flere debattinnlegg og kronikker
Kommunene har i stor grad ansvar for rehabilitering, og tilbudet er svært varierende i forhold til økonomien og politikken i hver enkelt kommune. Rehabiliteringsplasser legges ut på anbud og veletablerte rehabiliteringssteder bygger opp en kompetanse som de risikerer å miste på neste anbudsrunde.
Villigheten fra spesialisthelsetjenesten til å søke om direkte plassering etter kirurgiske inngrep er også fraværende. Systemet lener seg på at det er pårørende, familie og venner som stiller opp i mangel av offentlig tilbud.
FFO Viken (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon) med ca. 80.000 medlemmer i 87 medlemsorganisasjoner er nå svært bekymret for at tilbudet de har hatt for å kunne ha en god hverdag legges ned. Våre grupper, funksjonshemmede og kronisk syke, er helt avhengig av habiliterings- og rehabiliteringstilbud som fungerer for å yte sitt beste.
Nyheter fra Drammens Tidende

Saksøker Maria Høili - nå har Skatteetaten tatt pant i herregården i Lier

Roser drammensdommer etter flaskekastingen: – Han er et forbilde
