a-ha gjør comeback

SPILLEGLEDE: Musikkekspert Jon Vidar Bergan tror ikke det er økonomiske motiver bak gjenforeningen.– Jeg tror ikke det er pengene dette handler om. De gutta har tjent nok, men de er rastløse og har spilleglede, sier Drammens Tidendes musikkanmelder.

SPILLEGLEDE: Musikkekspert Jon Vidar Bergan tror ikke det er økonomiske motiver bak gjenforeningen.– Jeg tror ikke det er pengene dette handler om. De gutta har tjent nok, men de er rastløse og har spilleglede, sier Drammens Tidendes musikkanmelder. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I 2011 spilte a-ha det som skulle vært bandets siste konsert. Fire år senere gjør landets mest suksessrike popband comeback. Musikkekspert tror ikke gjenforeningen skyldes økonomiske motiver.

DEL

HURUM: – Vi har ikke «ligget i dvale». Vi har faktisk vært oppløst. Det var psykologisk veldig viktig, i hvert fall for min del, sier Morten Harket til Dagbladet Magasinet.

Dagbladet melder at a-ha gjenforenes, til tross for at de la bandet på hylla med en stor avskjedsturné. Den kulminerte i en siste konsert i Oslo Spektrum 4. desember 2010.

Morten Harket er opprinnelig fra Kongsberg, men har siden 2004 vært bosatt i Sætre, Hurum.

I fjor spilte han solokonsert på Elvefestivalen i Drammen.

LES OGSÅ: Et møte med Hans Kongelige Harket

Handler ikke om penger

a-ha er det eneste norske bandet som har toppet Billboard, de amerikanske hitlistene. Dette skjedde med «Take on me» i 1985. To år senere holdt de fire utsolgte konserter i Drammenshallen.

Musikkekspert Jon Vidar Bergan tror ikke det er økonomiske motiver bak gjenforeningen.

– Jeg tror ikke det er pengene dette handler om. De gutta har tjent nok, men de er rastløse og har spilleglede, sier Drammens Tidendes musikkanmelder.

– Det er bra at de gjenforenes. De har mer å gi og de er fortsatt relativt unge, fortsetter Bergan.

I 2009 valgte a-ha å ta med seg drammenserne i Donkeyboy på turné til England.

LES OGSÅ: Nå blir Broiler «stadionband»