Gå til sidens hovedinnhold

Å hevde at Høyre er et populistisk parti er like fjernt som å hevde at jorden er flat eller at klimaendringene ikke er menneskeskapte.

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Miljøpartiet De Grønne fikk en oppslutning på 8,6 prosent av stemmene ved høstens kommunevalg i Drammen. Det innebærer at 91,4 prosent av de stemmeberettigede ikke støtter MDGs politikk. Til tross for dette har nyvalgt varaordfører, Ståle Sørensen, frekkhetens nådegave til å hevde at hans parti er det nye styringspartiet i Drammen.

Les også

Motparten har vist liten evne til å ta ansvar for egne handlinger. Da tror vi det er en dårlig løsning å la dem rydde opp i eget rot.

Til det kjedsommelige gjentar Sørensen at en bomring i- og rundt Drammen ville løst alle kommunens utfordringer. Han fortsetter å gjenta sitt «mantra», til tross for at flertallskoalisjonen som får makten i Drammen etter 1. januar 2020 har garantert at det ikke vil bli innført en bompakke de neste 4 årene.

Senterpartiet, som sørget for at koalisjonen med Sørensen i spissen kom til makten, har stemt imot Buskerudbypakke 2 hele tiden.

Dette henger ikke på greip Sørensen

Ståle Sørensen hevder også at MDG har styrt Drammen sammen med Høyre de to siste årene. Det er feil.

Høyre, KrF, MDG og uavhengige representanter har fått gjennomslag for to budsjetter sammen. Men kommunepolitikk er mye mer enn budsjetter. I de fleste andre saker har Høyre og MDG ikke stått på samme side. Det er likevel morsomt at Sørensen hevder dette fordi i så fall betyr det jo at han mener MDG skal være med på å rydde opp etter «eget rot».

Å hevde at Høyre er et populistisk parti er like fjernt som å hevde at jorden er flat eller at klimaendringene ikke er menneskeskapte. Drammen Høyre står for en helhetlig politikk som favner alle områder for utvikling og drift av kommunen. At vi kan skifte standpunkt i viktige saker anser jeg som en styrke – ikke som en svakhet.

Les også

Sp-bombe i kommunestyret: – Vi kan stemme like mye til høyre som til venstre

Drammen Høyre vil alltid stå klare til å lede Drammen kommune!

At Høyres og Frps gruppeledere humoristisk uttaler at de er glade for at partiene ikke sitter i posisjon fra 1. januar 2020, skulle bare mangle. Ikke bare fordi det blir mange økonomiske utfordringer fremover, men fordi det politiske landskapet og det parlamentariske grunnlaget for klare politiske valg og retninger ikke er det samme etter årets valg.

Jeg misunner ikke posisjonspartiene som skal forsøke å bli enige seg imellom, og det hadde heller ikke vært enkelt for oss i Høyre hvis det var vi som hadde fått Senterpartiet over på vår side og sittet med makten de neste 4 årene.

Mitt forslag til Ståle Sørensen er at vi legger fortiden bak oss og ser fremover. Det innebærer at vi alle legger godviljen til og bygger ny kommune sammen i Drammen kommunestyre.

Ja, vi kommer til å være uenige i mange saker og vil nok ha mange friske diskusjoner og vanskelige avstemminger i årene som kommer, men det betyr ikke at vi ikke kan være konstruktive.

Og husk Sørensen – vi i Høyre står alltid klare til å styre Drammen hvis dere må «kaste kortene», ikke minst etter kommunevalget i 2023.

Les også

Til frontalangrep på rødgrønn politikerlønn: – Astronomisk økning

Kommentarer til denne saken