Gå til sidens hovedinnhold

Aalesund utestenger tilskuer for rasisme – Pellegrino reagerer

Eliteserieklubben Aalesund har identifisert tilskueren som kom med rasistiske tilrop mot Amahl Pellegrino. Vedkommende er utestengt fra kamper ut neste sesong.

Det bekrefter klubben i en pressemelding onsdag.

Tilropene mot Pellegrino kom etter kampen mot Kristiansund søndag og vakte sterke reaksjoner. AaFK var raskt ute med å beklage episoden, og nå har klubben identifisert hvem som sto bak.

«Undersøkelsene har gitt klubben svar på hva som ble ropt og hvem som står bak», skriver klubben onsdag.

– Vi i Aalesunds Fotballklubb har tatt saken på største alvor. Vi ønsker ikke at motspillere, våre spillere, tilskuere eller andre skal oppleve rasisme på Color Line stadion eller på andre arenaer, sier klubbdirektør Geir Vik i en uttalelse.

Tilskueren opplyses å ha beklaget egen oppførsel på det sterkeste og skal være innforstått med en utestengelse ut 2021-sesongen.

Utestengelsen trer i kraft med umiddelbar virkning.

Hovedpersonen Amahl Pellegrino reagerer på straffen.

– Jeg tror ikke jeg vil kommentere det. Det er pinlig. Vi går ett steg fram og ni tilbake. Det er bare å gratulere. Mer vil jeg ikke si, sier storscoreren til Eurosport.

Også etter episoden søndag var Pellegrino oppgitt og sint.

«Til alle dere rasister bak målet på Color Line stadion, dere er en stor VITS! Tenk at vi i 2020 bare skal stå på siden og se på, det er trist», skrev Pellegrino på sin Twitter-konto etter kampen.

Overfor Eurosport henviser Aalesund til at straffen er basert på klubbens eget stadionreglement og råd gitt av Norges Fotballforbund.

Kommentarer til denne saken