DRAMMEN: Instituttet har satt gult nivå på varslingen om de kraftige vindkastene som tiltok i styrke lørdag morgen ved 09-tiden.

I varselet heter det at løse gjenstander kan blåse avgårde, og at strømforsyningen vil kunne påvirkes ved at trær knekker og kommer i kontakt med strømnettet. ¨

– Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen, heter det i varselet.

På Åssiden er det meldt om flere hendelser. Et tre har falt over en parkert bil i Knut Bjørhuus vei. Ved Buskerudveien har et annet tre gått overende.

Vakthavende meteorolog Per Egil Haga opplyser til Drammens Tidende at det er en kraftig lavtrykksaktivitet i området. En kaldfront har passert over området, og etter dette har vinden dreid mot vest. Nå øker denne på, og det er ventet at de kraftige vindkastene ikke vil være over før 16-tiden lørdag ettermiddag.

Saken fortsetter under bildet.

– Det ser nok ut til at det vil være en fare noen timer til, sier Haga.

Drammen ligger spesielt utsatt for den værtypen vi har nå. Årsaken er topografien.

– Når vinden kommer fra en vestlig retning, kommer den ned dalen og nedover mot fjorden. Det gjør at det blir en god vindforsterkning. Bragernesåsen og Strømsøåsen lager nærmest en trakt, og dermed ligger Drammen by veldig utsatt til for denne vindretningen, sier Haga.

Det er varslet kast på 21 meter i sekundet.

– Det er sterk vind. Vi ser ikke bort fra at enkelte steder kan få enda kraftigere vind, sier Haga.

Det er flere trær som lørdag morgen har gått over ende. Hagatjernveien er nå sperret av et tre som har bukket under og brettet seg over hele veibanen.

Per Egil Haga ber folk sikre løse gjenstander, og være oppmerksom når man ferdes i trafikken.

– Løse gjenstander bør sikres slik at det ikke blåser av gårde og skader andre. Skal man kjøre bil, bør man også være oppmerksom på at det kan være trær som har falt over veien, sier han.

En leser har tipset oss om at et tre har falt over Nordlysveien i Krokstadelva. Dette er hovedveien til Stenseth, Hovjordet og Langløkka, og det er ikke mulig å kjøre forbi før treet fjernes. Vedkommende opplyser at de har åpnet bommer fra gamleveiene oppover.

Brannvesenet melder at de er ute og bistår på en rekke vindrelaterte oppdrag.

Vind