Gå til sidens hovedinnhold

Ajax-spørsmål får Ødegaard til å flire

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er stor interesse for Martin Ødegaards fremtidsplaner. Landslagsledelsen er imponert over hvordan han håndterer trykket fra internasjonal media.

AMSTERDAM (Nettavisen): Det går mot slutten av fotballsesongen i Nederland og det betyr at Ødegaards låneopphold i Vitesse snart er over.

Nordmannen har hatt en glimrende sesong i den gule og svarte drakten, og nå knyttes det stor spenning til hva som blir 20-åringens neste steg i karrieren.

Vitesse sa nei til Ødegaard-intervju

I Nederland har det blitt skrevet mye den siste tiden om at Ajax skal være interessert i Ødegaards tjenester. Senest tirsdag melder De Telegraaf, landets største avis, at sportsdirektør Marc Overmaars håper å hente 20-åringen til Ajax neste sesong.

Nettavisen er denne uken på plass i Nederland og har forsøkt å få til et intervju med Ødegaard, men Vitesse, som merker trykket rundt den norske unggutten, har satt ned foten.

De vil i stedet ha fokus på kommende seriekamp mot De Graafschap, men de kommer likevel ikke utenom spekulasjonene rundt nordmannen.

Mange spørsmål om Ajax

Ødegaard fikk allerede i forrige måned flere spørsmål fra diverse medier om Ajax-interessen, men tidligere denne uken måtte 20-åringen igjen svare på ryktene rundt en mulig overgang til den nederlandske storklubben som onsdag spilte semi-finale i Champions League mot Tottenham Hotspur.

I intervjuet med lokalavisen Omroep Gelderland begynner Ødegaard å flire når han på nytt får spørsmål om Ajax, før han svarer som han har gjort mange ganger tidligere denne våren.

- Jeg har sagt før at jeg bare ønsker å avslutte sesongen her og så får vi se i sommer. Jeg må snakke med Real Madrid og så får vi se hva som skjer, sier Ødegaard til GLD.

Lokalavisen møter nordmannen i forbindelse med at de har kåret ham til årets spiller i den nederlandske regionen Gelderland.

I utgangspunktet skal unggutten tilbake til Real Madrid hvor han for øyeblikket har en kontrakt som varer frem til 2021. Det er likevel usikkert om Ødegaard vil få sjansen i den spanske hovedstaden neste sesong og det spekuleres nå i at Real Madrid vil låne ut nordmannen på nytt.

«Perry» imponert

Per Joar Hansen, assistenttrener for det norske A-landslaget, lar seg imponere av hvordan Ødegaard takler det voldsomme trykket han har opplevd den siste tiden og som unggutten i flere perioder har opplevd siden han var 15 år gammel.

- Jeg synes det er imponerende. Det er en ting å være stjerne i Norge. Det er mange her som bare om de blir truffet i hodet av en ball, får tre sider i VG, Nettavisen eller Dagbladet. Det kan man mene mye om, men med Martin så får han faktisk det trykket i en internasjonal medieverden, sier Hansen til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under bildet:

 

«Perry» mener familien og gode rådgivere har vært og er viktig for 20-åringen.

- Jeg må si at både jeg og Lars er veldig imponert over hvordan han takler den hverdagen på. Martin er en veldig trygg person og så har han gode folk rundt seg som gir ham gode råd. Det er utrolig viktig. De lar han få utvikle seg i fred og ro. De legger ikke noe press på ham. Man ser at det er en spiller som ikke bryr seg nevneverdig om det. Det er vanskelig å stenge alt ute, men hans fokus har vært å gå på trening og bli bedre hver eneste dag, forklarer «Perry».

Mener Vitesse var et lurt steg

Og nettopp det å bli bedre mener den norske landslagstreneren at Ødegaard har blitt det siste året.

- Martin har tatt steg på veldig mange områder, sier Hansen.

Han mener det var lurt av Ødegaard å ta steget opp fra Heerenveen til Vitesse denne sesongen.

- Det er sånn i fotballen at man ikke er god alene. Man er dårlig og god sammen med noen. Han byttet til et bedre lag og en trener som har en god plan for ham. I Vitesse har han fått bedre medspillere som gjør at han havner i flere situasjoner der han får brukt styrkene sine. Det er en av årsakene til at han har tatt steg. I tillegg har han blitt ett år eldre og fått mer erfaring på baken, forklarer «Perry».

- Spekuleres i flere klubber

Også landslagsledelsen er spent på hvor Ødegaard ender opp med å spille neste sesong, og Hansen har fått med seg ryktene om Ajax. Han forteller at landslagsledelsen står klare til å komme med råd dersom Ødegaard ønsker det, men Hansen er tydelig på at det til syvende og sist er spilleren som må ta valget.

- Nå spekuleres det om flere klubber. Martin har vært i Nederland i flere år og kjenner ligaen og nivået. Hvis Martin skal ta et nytt steg i Nederland så er det de to toppklubbene med PSV og Ajax som sannsynlig vil være mest interessant, forteller Hansen.

Landslagsassistenten setter imidlertid et lite spørsmålstegn ved hvordan Ajax kommer til å se ut neste sesong med tanke på ryktene om at flere av de største stjernene trolig blir solgt til sommeren.

- Det som ofte skjer med en klubb som Ajax er vel at de nå mister de fem-seks beste spillerne til noen andre. Hvis det skulle skje, så må han vurdere det og hvilken rolle han får opp mot en enda bedre liga for eksempel. Det er sikkert også alternativ som ligger på bordet, tipper jeg, sier landslagsassistenten.

Men nå er altså fokuset til Ødegaard på Vitesse og søndag spiller nordmannen mot De Graafschap i den nederlandske serien.

Bjørn Tore Kvarme, Martin Ødegaards agent, har ikke svart på Nettavisens henvendelse.

Kommentarer til denne saken