Det ville være direkte usant å hevde at jeg har gått svanger med en liten partileder i magen lenge. Unnfangelsen skjedde under den nylig avsluttede valgkampen. Det var da først jeg forsto hvor lett det er å bli på vei, og deretter føde et velskapt parti. JTB, eller Ja Til Busslommer, som er vårt fulle navn, er i motsetning til vårt søsterparti Nei Til Bomring, et to-saksparti. Vi er både for gjenåpning av de gjenmurte busslommene og for etablering av nye.

Noen kan komme til å hevde at timingen for etableringen av et nytt parti nå, rett etter kommunevalget, er dårlig. Vi er imidlertid sterkt uenige i den kritikken om den skulle komme. Det er å anta at hver av de 3.651 som stemte på NTB vil trenge de neste fire årene på å la det synke inn at det aldri vil bli noen bomring rundt Drammen. Den dagen de våkner til den erkjennelsen, står vi i Ja Til Busslommer klare med vårt konsept. Da er vi forhåpentligvis det eneste totalt upolitiske politiske partiet de kan skusle bort sin stemme på.

Mer fra Finn Sjuve:

La oss slippe å huske dere som det bystyret som etterlot «gamle» Drammen loslitt og med rumpa bar.

I ingen andre så lange gater går trafikken raskere i høyre kjørefelt enn i venstre.

Mange byer, verden over, har en Barber Street. Helt umerkelig for de fleste har Drammen også fått sin.

Der NTB raskt fikk merkelappen «Partiet for fattigfolk», ønsker vi å favne bredere. Alle forstår at du blir like eitrende utålmodig enten du er fattig eller rik, når du blir stående i Konnerudgata bak en buss som i det uendelige losser og laster folk med barnevogner og rullatorer. Om du da er en krøsus og skal hjem til en saftig indrefilet, eller lutfattig og det er kjøttkaker med ertestuing som venter, spiller ingen som helst rolle. Stem på JTB!

Det kan tilsmærs hende at du sitter og vrir deg i bilsetet fordi kjæresten har lovet deg et ligg før fredagsgullrekka hvis du kommer tidlig hjem fra jobb. Og her skiller ikke vi i Ja Til Busslommer på homo- og heteroseksuelle, vi favner alle – hatet til de gjenmurte busslommene har vi felles uansett legning.

Vel og bra Finn, tenker du kanskje, men så gjør vel du etter hvert som hun bom-dronninga med brillene i håret. Så snart du har fått bildet av deg i avisa tilstrekkelig antall ganger, og masse spalteplass og tilhengere, så hopper du over til et større parti for å gjøre karriere der. Til det kan jeg bare si at det kommer aldri på tale. Jeg lover å beholde brillene på nesa helt til siste stemme er talt opp om fire år – tror jeg.

Les også

Drammens raceway