Alle skal ha på seg noe rosa når Martin (15) bisettes i dag: – Yndlingsfargen hans

Bisettelsen kan du se direkte her fra klokka 14.00.

DEL

BRAGERNES: 15 år gamle Martin Steen fra Underlia døde på Drammen sykehus natt til lørdag 2. mai. Onsdag bisettes han fra det store kapellet på Bragernes.

– Alle skal komme i rosa, for det var yndlingsfargen hans. Bisettelsen blir veldig Martin. Vi skal feire livet hans, forteller mamma Monica Hennum Steen til Drammens Tidende.

Forrige uke delte hun den sterke historien om hvordan hun opplevde timene og minuttene før sønnen trakk sitt siste pust.Martin vant en årelang kamp mot ryggmargskreft, men mistet til slutt likevel livet fordi kroppen hans ikke orket mer.

Håper mange vil følge sendingen

Koronarestriksjonene begrenser antallet som får være med på Martins siste «seilas», i en kiste full av Kaptein Sabeltann-klistremerker, kostymer og gullpenger.Denne uken ble retningslinjene endret fra 45 til 50 deltakere, pluss ansatte fra kirken og begravelsesbyrået.

Jølstad begravelsesbyrå sender bisettelsen direkte på Martins minneside. I samråd med familien viser Drammens Tidende også sendingen fra klokka 14.00.

– Vi vet at kirken ville vært full og mer til. Det hadde vært godt å se at så mange ville vist ham den siste æren, så det gjør vondt. Men vi håper så mange som mulig vil følge sendingen, sier moren.

(Saken fortsetter under bildet)

GLEDESSPREDER: Martin på konfirmasjonsdagen i fjor.

GLEDESSPREDER: Martin på konfirmasjonsdagen i fjor. Foto:

Minnegavene til Rett Fram

Monica Hennum Steen uttalte forrige uke at hun gjerne vil benytte sjansen til gjennom avisa å takke for all støtte. Hun har selv vært aktiv i Barnekreftforeningen og sier hun ikke vet hva hun skulle gjort uten alt det fine de gjør. De flotteste øyeblikkene er det likevel et lokalt initiativ som står bak, Rett Fram Opplevelser i Drammen.

– De har arrangert julaften, bursdager og seilturer og hele tiden tatt hensyn til immunforsvaret hans og gitt oss aktiviteter alene. Det har vært helt fantastisk. Derfor ønsker vi å gi minnegavene til Rett Fram, sier Hennum Steen.

Familien er overveldet over all varme og omtanke de har møtt etter at de var åpne om tapet av sønnen.

– Martin har satt spor i så mange mennesker, sier moren.

Husker du Martin?

Martin Steen ble kjent for drammenserne våren 2015, da familien var på på jakt etter en balkong å se 17. mai-toget fra. Martin elsket nasjonaldagen og korpsmusikk, men hadde for dårlig immunforsvar til å bevege seg ut i folkemengden. Tilbudene sto i kø og den kreftsyke gutten med downs fikk tidenes drømmedag.

Senere ble hele landet litt kjent med Underlia-familien, da Martin og storebror Markus var med på TV2-serien «Søsken» i 2017. Mamma Monica Hennum Steen sto også fram i kampen mot forslaget til ny pleiepengeordning, som senere ble skrotet.

17. MAI 2015: Mange husker det rørende engasjementet drammenserne viste da familien var på jakt etter en balkong Martin kunne få se barnetoget fra. De endte opp hos Odd Morten Ramberg i Kirkegata.

17. MAI 2015: Mange husker det rørende engasjementet drammenserne viste da familien var på jakt etter en balkong Martin kunne få se barnetoget fra. De endte opp hos Odd Morten Ramberg i Kirkegata. Foto:

Artikkeltags