Alpinist fra Drammen ikke med videre i storslalåmrenn

STORSLALÅM: Henrik Kristoffersen i aksjon i storslalåm under sesongens første verdenscuprenn i Sölden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

STORSLALÅM: Henrik Kristoffersen i aksjon i storslalåm under sesongens første verdenscuprenn i Sölden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Henrik Kristoffersen ligger på delt 10.-plass etter 1. omgang av storslalåmrennet i Sölden. Rivalen Alexis Pinturault leder.

DEL

Alpinist Marcus Monsen (24) fra Drammen kom ikke videre etter førsteomgangen i storslalåmrennet i Sölden i Østerrike. Han får dermed ikke kjøre finaleomgangen..

Henrik Kristoffersen ligger på delt 10.-plass etter onmgangen, og rivalen Alexis Pinturault leder.

Fra startnummer 1 leverte Kristoffersen en litt rotete åpning i storslalåmen i Østerrike. Han gjorde få feil på det drøye minuttet han kjørte i de nydelige forholdene i Sölden, men det gikk litt for langsomt med 25-åringen.

Nordmannen var i mål på tiden 1.07,90. Det holdt til en 10.-plass etter første omgang.

Leder gjør franske Alexis Pinturault, 0,8 sekunder foran Kristoffersen. Mathieu Faivre, også han fra Frankrike, ligger på 2.-plass, bare 0,02 sekunder bak sin landsmann. Marco Odermatt fra Sveits har tredjeplassen, 0,33 sekunder bak Pinturault.

– For dårlig

I alt ni nordmenn stilte til start i sesongåpningen søndag. Foruten Monsen kom heller ikke Atle Lie McGrath, Fabian Wilkens Solheim, og Timon Haugan med blant de 30 beste etter første omgang.

– Jeg er bare åtte tideler bak «Pinten» (Pinturault). Og det er bare et halvsekund opp til teten, det er ikke så mye. Men det er for dårlig i henget, det er det, sa Kristoffersen til NTB etter den første omgangen.

– Hva er det som skjer der?

– Det er bare for dårlig, rett og slett. Det er for lite tempo. Jeg prøvde, men jeg ble hengende litt for mye på kanten, istedenfor å slippe det nedover.

Fire nordmenn videre

Ytterligere fire nordmenn kvalifiserte seg til finaleomgangen. Rasmus Windingstad ligger som nummer 15, 1,19 sekund bak den franske lederen, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ligger på plassen bak, 1,28 bak.

– Det er ikke godt nok, det er for langt opp. Jeg skulle ønske jeg var litt nærmere, sa Nestvold-Haugen til NTB i målområdet.

Lucas Braathen leverte en god omgang og la seg på 23.-plass (1,70 bak), mens Aleksander Aamodt Kilde ligger som nummer 27 etter en litt rotete forestilling ned henget., der han ble dratt langt ut i løssnøen ved et par anledninger.

Likevel er han kvalifisert til finaleomgangen, 2,02 sekunder bak Pinturault.

– Det tyder på at jeg har farten. Heng er utfordrende og spesielt når det svinger så mye. Da er det vanskelig å holde disiplinen hele veien, sa Kilde, som håper å kjøre seg opp til en topp 20-plass.

Andre omgang starter 13.00.

Artikkeltags