Vant europacuprenn

TRIUMFERTE: Marcus Monsen susteb ned til seier i storslalåmrennet i europacupen mandag. Her fra verdenscuprennet i Sölden i oktober i fjor.

TRIUMFERTE: Marcus Monsen susteb ned til seier i storslalåmrennet i europacupen mandag. Her fra verdenscuprennet i Sölden i oktober i fjor. Foto:

Marcus Monsen (21) har utvilsomt funnet formen. Toppalpinisten fra Drammen vant mandagens europacuprenn i storslalåm i Davos.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SVEITS: Dette var Marcus Monsens andre europacupseier i karrieren, men den første i favorittdisiplinen storslalåm. Fra før har Monsen en E-cup-seier i super G for ett år siden.

Monsen fra Aron Skiklubb lå på 6. plass etter første omgang i mandagens storslalåmrenn i Davos, men dunket til i andre omgang og vant til slutt 20 hundredeler foran finnen Samu Torsti. Det ble også norsk på både 3. og 4. plass ved henholdsvis Rasmus Windingstad og Bjørnar Neteland.

– Beste jeg har gjort

– Dette var sykt moro. Det er det beste jeg har gjort som alpinist. Konkurransen her var tøff. Finnen som ble nummer to endte på 10. plass i verdenscuprennet i Adelboden i helgen, sier Monsen til Drammens Tidende.

Åssiden-gutten betrakter kjøringen som solid, men at det ikke var full klaff.

– Jeg har egentlig vært på et bra nivå ganske lenge nå, konkluderer han, som håper han snart får sjansen i verdenscupen igjen.

Med triumfen i Davos har også Marcus Monsen tatt over sammenlagtledelsen i europacupen, som er hakket under verdenscupen, med 290 poeng – foran landsmannen Leif Kristian Haugen (210 poeng).

Nummer seks dagen etter

I forrige uke gjorde uke leverte Monsen sitt beste slalåmrenn på over to år da han ble nummer to i et FIS-renn i østerrikske Obdach.

Det var nytt storslalåmrenn i europacupen i Davos tirsdag, og da ble Monsen nummer seks - etter å ha ledet etter første omgang. Samu Torsti, Finland, vant, mens drammenskjøreren var 0,75 sekunder bak. Windingstad ble nummer to.

Artikkeltags