Gå til sidens hovedinnhold

Anders (20) fikk billett til hoppuka

Artikkelen er over 1 år gammel

Med Thomas Aasen Markengs skade er det Sondre Ringen og Anders Håre som får sjansen på det norske hopplaget til verdenscuprennene i Engelberg til helgen.

20-åringen Håre fra Vikersund får dermed sin verdenscupdebut i Sveits, hvor det er kvalifisering fredag kveld.

– Jeg syntes det var litt overraskende å bli tatt ut, men det er veldig morsomt å få være med i verdenscupen. Jeg gleder meg veldig, sier en spent Håre.

Bækkelagshopperen Ringen sikret norsk kvoteplass til den tysk-østerrikske hoppuken med solid hopping i kontinentalcupen i Ruka forrige helg.

Ringen hadde sin verdenscupdebut i Nizjnij Tagil i fjor.

I helgen skadet Markeng korsbåndet og menisken i kneet da han falt i Klingenthal. For ham er denne sesongen over.

– Det er trist at Markeng ikke får vært med til Engelberg eller hoppuka, men det gir en annen utøver muligheten til å vise hva han er god for. Vi tar med oss to nye og lovende hoppere til Sveits. Ringen er tilbake i verdenscupen etter å ha hoppet inn kvoteplassen, og han er dermed først i rekka. Håre får plassen til Robin Pedersen, som skal trene hjemme i Norge fram mot hoppuka, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Daniel-André Tande fikk en smell i ankelen da han fikk en løpsk ski i beinet under trening i Klingenthal fredag. Han hoppet søndagens renn med en del smerter og problemer, men også han er klar for innsats i Engelberg.

Dette er det norske laget til de to individuelle renne i Engelberg lørdag og søndag:

Johann André Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Daniel-André Tande (Kongsberg), Sondre Ringen (Bækkelaget), Anders Håre (Vikersund).

(©NTB)

Kommentarer til denne saken