RØYKEN: Han er fra Bærum, men bor på Nærsnes i Røyken. Kanskje fikk du et glimt av hjemmet hans om du så ham på «4 stjerners middag» for en tid tilbake?

Andreas Haukeland har gjort det skarpt som musiker, men har den siste tiden blitt kjent for en enda større skare av befolkningen. For det var som russelåtprodusent han først skapte seg et navn som «TIX». I år har TV-seerne også blitt kjent med ham som deltaker i «Paradise Hotel». Nå har han satt en dødsdato for artistaliaset. Dette kommer fram i et intervju med VG.

 

Ingen steder å gjemme seg

– Jeg har alltid kunnet skjule meg bak den fasaden. Nå når Andreas også har blitt kjent har jeg ikke noe sted å gjemme meg lenger, sier Haukeland til avisen.

26-åringen har satt dødsdatoen for «TIX» til 13. april 2023.

Han ble for alvor kjent da russelåten han lagde, «I kveld er det lov å være hore» ble gjenstand for nasjonal debatt. Siden da har det bare gått oppover, i en så stor grad at han selv mener han har tjent nok til å pensjonere seg allerede nå om det var det han ville.

 

– Må alltid rette på inntrykket

Russelåter har vært et godt springbrett for artisten. Han er en av fem låtskrivere bak Ava Max-låten «Sweet but psycho». Den har blitt en global monsterhit og nærmer seg en halv milliard avspillinger på Spotify.

26-åringen opplever at kjendistilværelsen har sine sider. Egentlig skulle han gjerne bare sluppet musikk uten at folk visste hvem som sto bak, sier han til VG.

– Det er veldig hyggelig. Alle som møter meg, liker meg jo. Men jeg synes det er slitsomt å møte folk, for alle har stort sett gjort seg opp et inntrykk av hvordan jeg er allerede, enten positivt eller negativt. Jeg må alltid rette på det inntrykket, sier han til avisen.