(Røyken og Hurums Avis)

Rundt 17.30 mandag ettermiddag ble nødetatene varslet om at det hadde oppstått brann i et vogntog inne i Oslofjordtunnelen. I flere minutter før hadde Ann-Kristin Hansen fra Bødalen i Røyken lurt på hvorfor bilene stanset nesten nederst i tunnelen.

– Jeg hadde vært en tur på Biltema i Drøbak og da jeg kjørte nedover i tunnelen ble det plutselig full stans. Vi ble stående der i flere minutter, men det var ikke tegn til noe røyk eller ild. Men så synes jeg at jeg hørte noen ropte ut at det brant, så jeg kjørte litt ut på siden mot midtstreken, og da så jeg flammer fra en lastebil, forteller Hansen til RHA.

En av de første

Ifølge Hansen var det bare noen få biler foran henne og det brennende vogntoget.

– Det føltes som jeg ble stående i nærmere et kvarter før jeg skjønte at det brant, så det kan ikke ha utviklet seg så fort. Det tok i alle fall lang før noen skjønte at noe foregikk og begynte å kjøre ut.

– Hva slags tanker gjorde du deg da du så flammene?

– Jeg fikk en tanke i hodet, og det var å komme seg ut av tunnelen raskest mulig. Så jeg fikk snudd bilen og kjørte ut mot Drøbak. Det var et par biler til som gjorde det samme, og vi var de første som kom oss ut, forteller Hansen.

Preget

Selv om hun klarte å holde hodet kaldt og kom seg raskt ut, fikk hun en reaksjon da hun kom ut av tunnelen.

– Jeg måtte stoppe da jeg kom ut av Oslofjordtunnelen, for pulsen var på 200. Man blir oppskjørtet i en slik situasjon, for det var ikke noe særlig å bli stengt inne i tunnelen.

Hansen sier hun var preget av hendelsen hele mandag kveld, men at hun har fått mer avstand fra hendelsen dagen etter.

– Jeg liker ikke å kjøre i tunneler i det hele tatt, og spesielt ikke i Oslofjordtunnelen. For det har skjedd så mye der, men ulempen ved å kjøre via Oslo er for stor til at jeg unngår den, sier Hansen.