Gå til sidens hovedinnhold

Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen siktet for drap eller medvirkning til drap

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Hans kone har vært savnet i halvannet år.

I 8.30-tiden tirsdag morgen stoppet politiet Tom Hagen da han var på vei fra boligen i Sloraveien til arbeidsplassen Futurum, melder VG.

Politiet sperret Nordahl Griegs gate i Lørenskog med flere biler. Der stanset de trafikken i begge retninger med blålys, før de raskt kjørte av gårde. Etterpå sto Hagens bil tom igjen i veikanten.

Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant 31. oktober 2018. Politiet har omtalt det siste sikre livstegnet fra henne som en telefonsamtale med et familiemedlem om morgenen samme dag. På dette tidspunktet var ektemannen angivelig på jobb i Futurum næringspark i Lørenskog.

Les også

Datter til kidnappet milliardær-kone bor i Lier: Politiet har satt inn sikkerhetstiltak

Siktet

Siktelsen mot Tom Hagen gjelder drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.

Siktelsen er et resultat av en bred og omfattende etterforskning der mistanken har styrket seg over tid, opplyser politiet på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Politiet sier det imidlertid fortsatt er flere ubesvarte spørsmål.

Fortsatt ikke funnet

Den antatt drepte Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt ikke funnet, opplyser politiinspektør Tommy Brøske.

– Hypotesen om at Anne-Elisabeth Hagen er utsatt for en straffbar handling, ble styrket tidlig i etterforskningen, sa han på pressekonferansen tirsdag.

Politiet mener det er lite sannsynlig at hun er utsatt for en ulykke eller sykdom, eller har tatt sitt eget liv.

Fra forsvinning til drapsetterforskning

Politiet etterforsket først forsvinningen som en bortføring med økonomisk motiv, men i fjor sommer endret de hovedhypotese. De mente nå at det var mest sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen var blitt drept, og at en eller flere gjerningspersoner hadde fordekt drapet som en økonomisk motivert kidnapping.

Det var sannsynlig at trusselbrevet som ble funnet på åstedet, var lagt igjen for å villede, mente politiet.

En sentral polititeori er ifølge avisas opplysninger at det er snakk om et drap som hadde vært planlagt i minst fem måneder.

Tom Hagen (70) har underveis i etterforskningen sendt flere eposter til politiet. Her har han gitt uttrykk for at han er opptatt av å finne løsninger og hjelpe politiet. Han skal ha formidlet en teori om at løsningen på saken har en lokal forankring.

Bilen er hentet

Politiet har sperret av eiendommen i Sloraveien, og Hagens personbil er kjørt bort av en taubil.

Politiet holder også vakthold ved boligen, får Romerikes Blad opplyst på stedet.

Politiet er også på plass ved Futurumbygget med flere patruljer.

Kommentarer til denne saken