– Vi er veldig glad for personen som har donert 1,5 millioner kroner, og til alle de andre som har gitt oss nesten 900 000 kroner, svarer Selda Ekiz til Drammens Tidende i en SMS.

Det er to dager siden 1,5 millioner kroner tikket inn på familiens Ekiz Spleis, fra en anonym giver. Drammens Tidende har ikke lykkes i å finne ut hvem den anonyme giveren er i skrivende stund, men donasjonen sendte Spleisens total opp i 2.395.650 kroner, godt over familiens mål på 2 millioner.

Det var i oktober i år at Ekiz åpnet opp om at moren hadde fått den sjeldne, og alvorlige kreftsykdommen CNS lymfom. Hun fortalte den gang til Drammens Tidende at moren, etter å ha respondert godt på cellegift en stund, hadde fått beskjed om at Radiumhospitalet videre kun kunne tilby palliasjon, det vil si livsforlengende og lindrende medisiner.

LES OGSÅ: I sommer fikk hun kreftdiagnose – nå flytter Christine til Sør-Sudan

Finnes behandling i Boston

Det var derimot håp. Moren hadde fått plass på et forskningsprosjekt på et sykehus i Boston hvor de tilbyr en eksperimentell behandling for den type lymfekreft Ekiz mor har. I Spleisen skriver Ekiz-familien at studien dekker medisinen som det forskes på. Behandling og sykehusopphold i USA, en kostnad på rundt 2 millioner, må derimot familien dekke selv.

Takket være de 4.278 giverne på Spleisen kan Ekiz mor nå vende nesen mot Boston:

– Planen var å reise denne uken, men mamma har blitt dårligere. Vi håper hun er i god nok form til å reise til Boston snart, forteller Ekiz.

Vil kjempe for at flere får samme mulighet

I høst fortalte Ekiz at familien ikke ønsket å opprette en Spleis.

– Det føles så feil å gjøre det på den måten. Kreft rammer så mange, behandlingen burde bli dekket av staten, sa hun til Drammens Tidende den gangen.

I spleisen har familien skrevet:

«Vi skal kjempe og gjøre det vi kan for at dette blir et offentlig behandlingstilbud for pasienter i Norge, slik at andre ikke havner i samme situasjon. Med oss på laget har vi Kreftforeningen og Radiumhospitalet. Mamma har dessverre ikke tid til å vente på at vi skal vinne denne kampen. Vi oppretter en spleis for å gi mamma muligheten til å bli frisk, og fordi hennes deltagelse i denne kreftstudien også vil gi et bidrag til utviklingen av kreftbehandling som kan komme til nytte for veldig mange andre. Et evt. overskudd fra spleisen går uavkortet til Kreftforeningen».

LES OGSÅ: