SV prøver med sitt debattinnlegg å skape et narrativ om at det ikke er forskjell mellom Arbeiderpartiet og Høyre, kun basert på at Arbeiderpartiet sier nei til eiendomsskatt og bompenger.

Og det sier vi med god grunn.

Eiendomsskatt og bompenger er flate avgifter som rammer urettferdig. Den skiller seg fra annen skatt ved at den verken er knyttet til inntekt, formue eller belåningsgrad.

I en allerede presset tid hvor mange ikke får det til å gå rundt økonomisk, vil SV gi innbyggerne i Drammen enda en utgift, for å tilføre kommunen mer penger.

Dette mener vi er helt feil, og vi kommer ikke til å ta til orde for å innføre en usosial skatt i Drammen, som rammet blindt.

Les også:

Vi ser at matkøene blir lengre og bensinprisene og strømprisene slår alle rekorder, og mange sliter med å få endene til å møtes. Hvilken bolig du eier, sier ikke nødvendigvis noe om hvilken situasjon du er i. Det gjør heller ikke antall passeringer bilen din har i bommen.

SV skriver at de er enige i at bompenger er en usosial skatt som rammer de som har minst mest, samtidig som de sier de skal innføre det. Forstå det de som kan, vi skjønner det hvert fall ikke.

Drammen kommune har et budsjett på om lag 7,8 milliarder kroner. Innbyggeren i Drammen bidrar allerede inn til kommunekassa gjennom skatt på inntekt og gebyrer. Å pålegge folk å betale mer i en allerede krevende økonomisk hverdag er usosialt. Og vi er rett og slett overrasket over at dette i dagens situasjon er SV viktigste kampsak.

Les også:

Vi ønsker å forvalte de pengene kommunen allerede har på en rettferdig, sosial og grønn måte, ikke pålegge innbyggere enda flere nye, økte utgifter.

Vi er Arbeiderpartiet, ikke Høyre. Vi kan være enige i enkelt saker, det er vi også med SV og andre partier.

SV etterlyser om noen kan hjelpe Arbeiderpartiet hjem. Vel, vi er allerede hjemme og fremmer den politikken vi mener er best for Drammen.

Les også:

Vår politikk er sosial, ikke som SV sin som sier de er det men samtidig vil pålegge folk flere utgifter. Eller som Høyre sin som ønsker økt privatisering, og har stemt mot mange sosialdemokratiske forslag i kommunestyret.

Arbeiderpartiet tar vaktmester- og renholdstjenester tilbake i egen regi, vi øker frikjøp av tillitsvalgte, vi innfører prøveprosjekt med skolemat, vi ansetter flere sosialfaglige stillinger på barneskolene, bedre og mer treffsikre moderasjonsordninger i barnehage, SFO og kulturskole og en heltidsatsning som gir resultater.

Det, kjære SV, er Arbeiderpartiet.

God sosialdemokratisk politikk med fokus på tjenester til innbyggere, ikke økte usosiale skatter.