Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for drop in-vaksinering i Drammenshallen

Mange tusen har fortsatt ikke registrert seg for å ta vaksinen. Nå åpner Drammen kommune for drop in førstkommende mandag og onsdag.

DRAMMEN: Kommunen har de siste ukene blitt tilgodesett med flere doser enn landet for øvrig. Den positive skjevfordelingen varer ut neste uke, deretter blir det to uker med fullstendig stopp i vaksineringen i Drammenshallen.

Drammen har allerede sagt fra seg dosene de kunne fått i uke 29 og 30 slik at andre kommuner kan få disse.

Men nå jobber kommunen med å få brukt opp dosene de har på å få satt førstedosen innen utgangen av neste uke. Problemet er at så mange som 12.000 fortsatt ikke har registrert seg for vaksinen i Drammen. Kommunen ønsker at alle skal gjøre dette, også om man skal takke nei eller allerede har fått vaksinen gjennom jobb som helsepersonell.

Faktum er likevel at Drammen nå forsøker å få vaksinert så stor del av sin voksne befolkning som overhodet mulig. De har tidligere sendt sms til alle voksne med en påminnelse om å registrere seg.

Nå åpner de for en ny løsning der alle voksne drammensere (født i 2003 eller tidligere), som ennå ikke har fått sin første dose, kan møte i Drammenshallen uten avtale og få sitt første sprøytestikk.

Disse kan møte mandag 12. juli fra klokken 10.30 til 20.00 eller onsdag 14. juli fra klokken 14 til 20. Alle må ha med seg gyldig legitimasjon.

– Vi oppfordrer alle drammensere som ønsker vaksine, men fortsatt ikke har fått første dose, om å benytte seg av tilbudet. Vi ser nå at deltavarianten begynner å gjøre seg gjeldende i Drammen. Jo flere drammensere som tar vaksinen, jo bedre beskyttelse oppnår vi mot spredning av viruset, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Kommentarer til denne saken