Gå til sidens hovedinnhold

Åpner Lierdagene med konsert: – Dette er den litt mer følsomme Åge som skal by på sjela si

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er den litt mer følsomme Åge som skal by på sjela si.

(Lierposten)

LIERBYEN: Åge Sten Nilsen ser seg rundt utenfor Svensefjøset en drøy uke før han skal opp på scenen utenfor selskapslokalet.

Plassen som nok en gang blir gjort om til festivalområde når Lierdagene sparkes i gang fredag kveld. Og han er fornøyd med det han ser.

Musikalsk turist

– Her gleder jeg meg til å spille. Det å komme inn her og se området gjorde meg glad, sier Åge.

Og forteller at akkurat dette er noe av det beste ved å være musiker; å komme til nye steder og bli overrasket over atmosfære, stemning og omgivelser.

– Jeg er som en musikalsk turist som får reise rundt med musikken min. Det finnes vel knapt en bedre jobb, sier artisten som i 35 år har stått på diverse scener i både inn- og utland.

Han er kjent for et stort publikum i forskjellige bekledninger. Glam i Wig Wam. Queen-hyllesten The show must go on. Rockeren i Ammunition. Til og med som programleder har han gjort seg bemerket.

Men når Frøydis Grorud inviterer til Fredag i Fjøset fredag 14. juni, er det en akustisk Åge Sten Nilsen med sitt faste soloband The Butterflies som står på scenen.

– Som soloartist ville jeg gå min egen vei, så det blir litt mer folkrock, litt mer nedpå, sier han om hva publikum kan forvente seg.

Og ikke minst blir det en mulighet til å komme tettere på artisten som ikke er redd for å by på seg selv.

Allsang inne

Som vanlig ligger det ute to forskjellige billetter til kvelden. Storbondebillett som inkluderer mat før konserten, og vanlige konsertbilletter.

Det blir enkel servering av både mat og drikke ute under konserten.

Det som gjør årets konsert litt annerledes er at når konserten ute er over, fortsetter festen inne. Også for Åge, som tar scenen akustisk og alene.

– Da håper jeg folk er klare for fest i fjøset, for her inne blir det høy allsangfaktor. Det kan godt hende det dukker opp både Queen og Rainbow og andre favoritter, smiler han, før han legger til:

– Og jeg forventer at folk synger med. Det er en invitasjon.

Kommentarer til denne saken