DRAMMEN: Derfor blir det togstans mellom Drammen stasjon og Hjuksebø stasjon på Sørlandsbanen fra natt til lørdag 2. mai til natt til mandag 4. mai.

Fra mandag morgen går trafikken som normalt igjen, heter det i en pressemelding fra Bane Nor.

Persontog fra øst vil snu i Drammen og togene fra sør vi snu i Bø. Go-Ahead organiserer buss for Sørtoget mellom Oslo og Bø. Vy organiserer buss for tog mellom Drammen og Kongsberg.

Koronaråd og -tiltak følges også ved alternativ transport.

Det er en hel del viktig arbeid som skal gjøres på strekningen mellom Drammen og Hjuksebø, og for å gjøre arbeidet mest mulig effektivt, og minst mulig belastende for reisende, er det samlet opp en rekke arbeidsoppgaver som skal utføres denne helga. En del av arbeidet skal skje på Drammen/Gulskogen, og er knyttet til prosjektet dobbeltspor Vestfoldbanen.

I tillegg skal det gjøres en god del vedlikeholdsarbeid på strekningen sørover mot Hjuksebø, blant annet skogrydding og utskifting av flere kilometer med togskinner.

– Vi har forståelse for at kundene våre synes det er upraktisk å ikke kunne ta toget. Slike arbeidsperioder er helt nødvendige for å sikre at banen holder god stand og er sikker å reise med, sier banesjef Bjørn Ståle Varnes.

LES OGSÅ: