Prisen for årets ildsjel er en samarbeidspris fra Buskerud Idrettskrets, Sparebanken Øst og Drammens Tidende.
Målet er å hedre menneskene som har utmerket seg gjennom sitt engasjement og innsats for idretten.
Årets pris gikk til Arild Johansen som har vært en ildsjel i IL Holeværingen Fotball i over 40 år.

Han har vært lagleder, trener, dommer, banemester og altmuligmann. I tillegg til å være hovedaktør i utbyggingen av anlegget på Svendsrudmoen som i dag fremstår som et av Buskeruds beste fotballanlegg, har Johansen lagt ned nærmere 700 timer på anlegget hvert år til stor glede for alle.
 

Sjekk på 15.000 kroner

Kriteriene for prisen var at vedkommende har gjort en solid innsats for idretten, hun/han kan være enten trener, tillitsvalgt eller ha andre verv, og hun/han kan ikke være ansatt i eller lønnet av klubben.

Johansen fikk dermed tildelt en sjekk på 15.000 kroner under Idrettens festaften i Drammens Teater i går kveld. 6.000 kroner går til Johansen selv, mens 9.000 kroner går til IL Holeværingen.
Johansen sa imidlertid at han ønsket å gi hele beløpet til klubben.

– Jeg har nesten ikke ord. Drivkraften min er alle de blide ungene som vokser opp, sa Johansen da han mottok prisen i Drammens Teater.
Kandidatene til årets ildsjel var foreslått av Buskerud-folket, mens juryen til slutt plukket ut seks ildsjeler som knivet om prisen.
Fram til fredag har folket deretter gitt sine stemmer.

LES OGSÅ: Full fest for idrettsfolket

De nominerte

De andre kandidatene til årets ildsjel var:
Fred Pedersen har i en mannsalder stått på for å fremme skiidretten gjennom sitt engasjement for barn og ungdom i IL Skrim i første rekke, men også i hele Numedalsregionen, og Buskerud.

Knut Are Midtun er selve drivkraften i Sjåstad Vestre Lier – Fotball. Han er leder og en primus motor som alltid har en ledig hånd.
Terje Kolbjørnsen reddet Eiker Cykleklubb fra nedleggelse på 90-tallet. Han var med på å etablere et barne- og ungdomstilbud og har stått bak den enorme satsingen på voksentilbudet i klubben som nå har rundt 250 ryttere.

Tor Håkon Standnes har vært sentral i Vikersund IF – Hopp og fotballmiljøet i Modum siden tidlig på 90-tallet.
Trine Prestsveen Gaustad har vært styreleder i Geilo IL – Alpint i mange år og hun har full oversikt over alt som skal gjøres.

LES OGSÅ: MIF slo Ødegaard

Nå skal Nielsen opp til eksamen 

Holdt Sarpsborg til uavgjort