Be hverandre på middag!

<b>FELLESSKAP.</b> Fredsaktivisten Tahir Mahmood jobber for å øke fellesskapet blant ulike kulturer i Drammen. FOTO: INGVILL DRÆGNI

<b>FELLESSKAP.</b> Fredsaktivisten Tahir Mahmood jobber for å øke fellesskapet blant ulike kulturer i Drammen. FOTO: INGVILL DRÆGNI

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Han har bodd i Drammen i to år og bruker nå all sin fritid for å bedre samarbeidet mellom etniske nordmenn og fremmedkulturelle.

DEL

Tahir Mahmood brenner for en ting - å øke samholdet mellom drammenserne, uansett hvilken bakgrunn de har.
Etter episoden med vold på fotballbanen i Drammenshallen 18.februar, ble Mahmood enda mer tent på arbeidet sitt.

FREDSAKTIVIST. Mange kaller ham fredsaktivist. Han sto bak den historiske gudstjenesten i Bragernes kirke i fjor høst, da kristne, muslimer og sikher var samlet for å be for jordskjelvofrene i India og Pakistan. I julen arrangerte han og flere muslimer julefest for eldre og funksjonshemmede. Og etter opprøret rundt Muhammed-karikaturene samlet han kristne og muslimer til forbrødring på Fjell.
Men han ønsker å bidra med mer enn enkeltarrangementer.

-INVITER PÅ MIDDAG. -Dersom alle innbyggere i Drammen står sammen, er vi bedre rustet til å bekjempe ekstremistene i de ulike miljøene som prøver å skape splid, sier Mahmood.
Han har i lang tid jobbet i Drammen for å skape et bedre samhold mellom drammensere med ulik bakgrunn. Han mener at de fleste konflikter oppstår fordi man ikke skjønner hverandre.
-Dersom gode naboer for eksempel inviterte hverandre hjem på middag, slik at man i fellesskap kunne spise tyrkisk mat en dag og neste dag samles om et tradisjonelt norsk bord. Da vil man legge et grunnlag som vil være fruktbart å jobbe videre med, sier fredsaktivisten.

TA ANSVAR! Mahmood mener at man er nødt til å ta ansvar uansett om det er dine egne unger som slåss, eller andres.
-Dersom vi alle er vårt ansvar bevist, vil ikke episoder som vi hadde i Drammenshallen skje igjen. Mange foreldre med fremmedkulturell bakgrunn er forvirret nå. De får høre at de skal være strengere mot barna sine, slik at de ikke lager i stand bråk. Men det hjelper ikke bare å være streng. Man må også bygge opp toleransen hos ungdom, det tror jeg er måten å få ungdom til å spille på lag med oss, sier fredsaktivisten.

Artikkeltags