Ingunn og Roar Marthinsen fra Steinberg er ikke bare veterancampere. De er "1956-campere". Det er året da begge ble født, og slik fikk de ideen om å rendyrke camping med alt utstyr og tilbehør fra året 1956.

TIDSRIKTIG. -Det nytter ikke med 1955 eller 1957, altså. Det er helt verdiløst for oss. Vi bruker helst bare ting som vi kan dokumentere er fra riktig år. Det er sprøtt, men veldig artig, forklarer Roar lattermildt, mens han setter en hatt på hodet og knepper igjen forretningsfrakken.
Tidsriktige antrekk er et must. Kona Ingunn ifører seg prikkete 50-tallskjole, finner fram en årgang damemagasiner fra 1956 og slår seg ned i en campingstol foran den eggeformede campingvognen.
Etter flere år med leting, ble drømmen endelig oppfylt for et par år siden. Roar og Ingunn fikk tak i en "Eccles" 1956-modell, som de dro over til England for å importere selv. 700 arbeidstimer med en spesialisert møbelsnekker senere, kan de vise rundt i en campingvogn i original stand.

100000 KRONER. -Det lukter skikkelig gammelt inni også, informerer Ingunn begeistret, idet hun stikker hodet inn og sniffer.
Restaureringen har kostet mer enn 100000 kroner, men ekteparet er ikke et sekund i tvil om at det er verdt pengene.
-Det er veldig moro å gjennomføre det helt ut. Det blir en altomfattende hobby, forteller de.
Hun var i sin tid med på å danne foreningen Norsk Veterancamping. I år har ekteparet allerede vært på hovedtreffet ved Seljord, og i august går turen til treff på Biri.

SMÅJUKS. Campingvognen har et par skap, en oppvaskkum og primusbrenner, bord og tre benker med sengeplass til fire (!). Overalt bugner det av tidsriktige blader, bøker, klær, penger, kopper og kar. Og selvsagt er det en 1956-modell 190 Mercedes som trekker herligheten rundt på veien. Alt er gjennomført 1956. Nesten. For en ting må Ingunn innrømme.
-Vi jukser bare på en ting. Vi har med et lite kjøleskap for å få kald melk. Men ikke si det til noen, blunker hun.