Dyr busstasjon-tabbe

<b>NYSTIVET TAK.</b> Arbeidet med den nye bussterminalen er "i rute" igjen. FOTO: BØRRE IVAR LIE

<b>NYSTIVET TAK.</b> Arbeidet med den nye bussterminalen er "i rute" igjen. FOTO: BØRRE IVAR LIE

Artikkelen er over 14 år gammel

Byggingen av en nye busstasjonen på Strømsø er "i rute" igjen etter en konstruksjonstabbe til nesten to millioner kroner.

DEL

Først ble taket til den nye kollektivterminalen i Jernbanegata satt opp. Så ble den revet. Det skulle vise seg at stålkonstruksjonen i hundre meters lengde ikke var godt nok behandlet mot rust, ei heller tilstrekkelig avstivet.
Nå kommer byggherren Drammen kommune til å kreve konsulenten for bussterminalen for trolig opp mot to millioner kroner på grunn av dårlig prosjektering.
- Ja, det skjer tabber også innen konsulentbransjen, sier prosjektleder for byprosjekter, Johannes Devold.
Konsulenten må nå belage seg på å dekke merkostnader terminal-prosjektet har hatt med rivning, utbedringer og ny oppsetning.
Hele busstasjonen er kostnadsberegnet til 22-23 millioner kroner.
Både Teknologisk institutt og Veritas har i ettertid gått igjennom prosjektet. Deres konklusjon var at det var mangler på den opprinnelige stålkonstruksjonen som ble satt opp.
- Vi regner fortsatt med åpning av den nye busstasjonen med 12 bussplasser, kiosk, venterom, offentlige toaletter, fortau og sykkelvei i Jernbanegata en gang på høsten. Selve anleggsarbeidet skal være ferdig i oktober, sier Johannes Devold.

BØRRE IVAR LIE
borre.ivar.lie@dt.no

Artikkeltags