Fikk plutselig to søstre

<b>GJENFORENT. </b>-Jeg var enebarn, men er blitt med i en storfamilie etter at de to søstrene mine fant meg, sier Aage Johan Ramsfjell fra Skoger. FOTO: TORE SANDBERG

<b>GJENFORENT. </b>-Jeg var enebarn, men er blitt med i en storfamilie etter at de to søstrene mine fant meg, sier Aage Johan Ramsfjell fra Skoger. FOTO: TORE SANDBERG

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

I beste sendetid på NRK 1 i går, fikk Skogerbonden Aage Johan Ramsfjell (58) to søstre fra Gol av "Tore på sporet".

DEL

-Det var en sterk og spesielle opplevelse å møte to søstre som jeg ikke viste jeg hadde, sier Aage Johan Ramsfjell, som så programmet i sin egen stue på gården Hammersborg som ligger et godt golfslag fra Skoger golfbane.
Han ble adoptert bort som nyfødt og havnet hos dem som ble hans foreldre i Skoger.
-Jeg visste jeg var adoptert, men gjorde ingenting for å finne mine biologisk foreldre. Jeg hadde et bra liv som enebarn hos "mine" foreldre i Skoger.

SØKTE I 17 ÅR. De to søstre Aud Toril Sæbø og Wenche Ullsaker fra Gol i Hallingdal begynte å lete etter sin bror for 17 år siden.
På deres fars dødsleie i 1988 ble det antydet at de hadde en eldre bror. De startet å lete etter broren, men fant han ikke.
17 år etter ble de gjenforent med broen fra Skoger i Tores program.

HOLDT TETT. Det var i fjor sommer at Aage Johan Ramsfjell fikk telefon fra "Tore på sporet" at han hadde to søstre. Fjernsynsfolk kom til gården for å gjøre opptak. Han fikk beskjed om å holde tett og hadde ikke møtt eller snakket med sine biologiske søstre før han kom inn i studioet på Marienlyst.
-Jeg ble smuglet inn og ble holdt avskilt fra resten av dem som var med i programmet. Da jeg kom inn var det første gang de to søstrene så meg, sier han.
Etter opptakene for en drøy uke siden, dro han med søstrene til sammenkomst på Grand Hotel i Oslo.
-Det var utrolig hyggelig og vi snakket mye om oppveksten, sier Ramsfjell som ved siden av å drive bruket med 16 melkekyr er ansatt i Statens landbruksforvaltning i Oslo.
-Det skulle vise seg at mannen til den ene søstrene ofte hadde vært og spilt golf på Skogerbanen og merket seg gården min som man ser klart og tydelig fra flere av hullene.

SPESIELT. -Det er rart å tenke på og meget spesielt at jeg har hatt to søstre hele tiden som jeg ikke har vist om.
Nå skal vi holde kontakten fremover, sier Ramsfjell. -Som opprinnelig enebarn er det spennende å bli del av en storfamilie. Det er ikke alle som får to søstre når man nesten er 60 år.
-Ja, det er først nå familien vår er hel igjen, sa de to Gol-søstrene i programmet til "Tore på sporet" i går kveld.
Jeg visste jeg var adoptert, men gjorde ingenting for å finne mine biologisk foreldre.
Aage Johan Ramsfjell

Det er først nå familien vår er hel igjen.
Aud Toril Sæbø og Wenche Ullsaker

Artikkeltags