Fikk pris for busstasjon

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Norges Blindeforbunds tilgjengelighetspris gikk til Drammen kommune, Buskerud fylkeskommune og Statens vegvesen for tilretteleggingen av Drammen busstasjon.

DEL

-Vårt seende samfunn er lite tilrettelagt for de synshemmede. Jeg honorerer derfor de tre instansene som står bak byggingen av busstasjonen for deres innsats. Dette har dere god grunn til å være stolt av, roser leder i Norges Blindeforbund Buskerud Fylkeslag, Runar Kvam.

HENGER HØYT. Norges Blindeforbunds tilgjengelighetspris henger høyt. Ikke siden 1997 har fylkeslaget i Buskerud delt ut den gjeve prisen. Gårsdagens markering på Drammen Busstasjon var derfor en velkommen begivenhet.
Busstasjonen, som ble åpnet på Verdens Synsdag i oktober 2004, er spesielt tilrettelagt for blinde og svaksynte. Ledelinjer, taktilt kart med blindeskrift over området, utrop ved perrongene, informasjonstavle med stor skrift og lydmelding om avganger og perronger gjør det enklere for dem med synshemninger å finne fram. Fylkesleder Kvam mener busstasjonen har betydd mye for brukerne.
-Det er viktig for oss som er svaksynte eller blinde å kunne forflytte oss rundt alene. Det handler om vår frihetsfølelse. Busstasjonen har bedret våre muligheter til nettopp dette, understreker han.

TILBUD TIL ALLE. Varaordfører Freddy Hoffmann (Frp) mottok prisen; diplom og blomster, på vegne av Drammen kommune.
-Det er hyggelig å få slik respons fra brukerne. For det er viktig for oss at vi har et tilbud som er tilrettelagt og tilgjengelig for alle; både de seende og de med synshemninger. Slik at alle kan bruke byen, understreker han, og lover at kommunen skal følge opp lignende prosjekter også i fremtiden.
Også fylkesvaraordfører Nils Petter Undebakke og distriktssjef i Statens vegvesen Nedre Buskerud, Hans Jan Håkonsen, var takknemlige for utmerkelsen.
-Anlegget er i helt i takt med prosjektet universell utforming; likeverdige muligheter for alle brukergrupper. For ingen skal føle at de blir stigmatisert på grunn av sitt brukerbehov, sier Undebakke.

BEST I NORGE. Prosjektleder i Drammen kommune Johannes Devold, seksjonsleder for samferdsel i Buskerud fylkeskommune, Terje Moen, Arne Torp i Statens vegvesen og Leif Marthinsen og Marianne Andersen i Nettbuss fikk også blomster for deres innsats.
-Vi har fått en stasjon som er tilgjengelig for alle; også blinde og svaksynte. Dette er den best tilrettelagte og den vakreste busstasjonen i Norge, smiler fylkessekretær Astrid Karin Natvig.

Dette er den best tilrettelagte og den vakreste busstasjonen i Norge.
Astrid Karin Natvig, fylkessekretær i Norges Blindeforbund

Artikkeltags