Gå til sidens hovedinnhold

Gleder mange gamle på Kryllingheimen i Krødsherad

Artikkelen er over 11 år gammel

Fest hver måned, julebord, sommerfest, gaver, blomster og medmenneskelig omtanke. Damene i Kryllingheimens venner fortjener kake.

KRØDSHERAD: Dette er damer som har greie på kaker, og de lot seg imponere av eksemplaret Drammens Tidende overrakte.

De går på 14. året nå for Venneforeningen. Deres mål er å spre solskinn og glede til beboerne på Kryllingheimen og de som bor i omsorgsboligene på «tunet». Og det klarer de med glans.

Øynene til beboerne lyser opp når de ser noen av venninnene fra venneforeningen.

Å gjøre andre glad

«Den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glad». Dette munnhellet har de ti damene gjort til sitt eget.

– Det skal så lite til for å glede de som bor her. De gleder seg veldig når det er fest eller vi tar dem med på tur. Ja, mange forteller at de er så spente at de ikke har sovet natten før vi skal ha en tilstelning, sier leder Karin Jokerud.

Sammen Solveig Ødegården, Else Marit Rishovd. Berit Bergersen, Olaug Jensen, Inger Marie Ødegården, Marianne Aasen, Anne Lise Berg, Ellen Torgersen og Kristen Bjørnstad utgjør hun Kryllingheimens Venner, og det er 14 år siden det startet. Ingen av disse har vært med siden starten, men mange av dem har likevel lang fartstid.

Håper på de unge

Selv om kvinnene fortsatt er spreke og i full vigør, håper de nå på litt påfyll av yngre krefter. Der har de en oppfordring som nå går ut via Drammens Tidende til dem som har litt tid til overs.

– Men jeg skjønner at unge folk har det mer travelt nå enn det vi har. I dag er damene i arbeid og har mye å stri med. Men vi trenger avlastning på sikt, selv om det går bra en stund til, forteller vennegjengen, som ikke pleier så mye omgang utenom venneforeningen. Men de planlegger alle aktiviteter i god tid og det er som regel 100 prosent oppmøte hver gang de skal gjøre noe for beboerne på Kryllingheimen.

De er engler

– De damene er englene våre, sier Kristine Evju som bor på Kryllingheimen. Hun sitter i dagligstua og snakker med Anne Lise Evenstad. Og de to damene er skjønt enige om at uten vennene ville tilværelsen vært mye fattigere.

– De som arbeider her gjør så godt de kan og er veldig flinke, men de har ikke tid til alt de heller, sier Kristine Evju.

Mange arrangementer

Det er ikke få arrangementer kvinnene årlig står bak. Hver måned er det fest med sang, hjemmelagde smørbrød og kaker. De arrangerer julebord, selv om det i år ikke ble noe på grunn av svineinfluensaen. Men det kommer til å bli en erstatning i januar. St. Hansaften er det utefest med rømmegrøt og spekemat.

De har arrangert turer, de sørger for blomster i bedene utenfor huset og de har eget julelotteri. Det gir overskudd og penger i kassen til både akevitt, juleøl og dram til den store høytid og en konjakk, snop og snacks til lørdagskosen hele året.

– Det skaper trivsel. Vi har også kjøpt inn to nye TV-er, noen gode sittestoler og vært med å finansiere et surstoffapparat, sier Karin Jokerud.

Dette vitner om hjertelag, og ingen av de som er med har noen av sine kjære på hjemmet. De sier som Emil i Lønneberget sa da han kysset «lærerinnanen»:» Det gjorde jag ut av min godhet ...»

Disse har fått DT-kake i desember:

1.desember: Kake til vaffeldronning

2.desember: Kake til gledesspredere

3.desember: Kake til Nor 92-trenerne

4.desember: Elever er vaktmestre

5.desember: Sprer glede i blokken

7.desember: Marit Agdestein Gran er hele skolens mamma

8. desember: Travle vaffelstekere i Nedre Eiker

9. desember: Kake for korpsinnsats

10: desember: Frivillig vinner I Hurum

11.desember: Trond Bardalen hjelper skatere i Nøstedhallen

12: desember: Barna ga kake til Skiold-gutta

14: desember: På lag i skolekampen i Svelvik

15: desember: Solveig og Bjørn Opsahl holder nærmiljøet rent

16: desember: Lene Stenberg er familiens engel

17: desember: Ove Tuft er en ekte “hestepappa”

18: desember: Jane Lankhof holder ungdomsklubben levende

19: desember: Fikk kake etter byggkaos

21: desember: Kake til populær fotballtrener

Kommentarer til denne saken