Hedret for kamp mot spilleautomater

heder. Drammensordfører Tore Opdal Hansen (t.h.) fikk i går Rotary-prisen for sin kamp mot spilleautomater. Her med president Ingeborg Sølverud i Drammen Syd Rotary og president Bjørn Frode Hansen i Drammen Vest Rotary.  foto: lisa selin

heder. Drammensordfører Tore Opdal Hansen (t.h.) fikk i går Rotary-prisen for sin kamp mot spilleautomater. Her med president Ingeborg Sølverud i Drammen Syd Rotary og president Bjørn Frode Hansen i Drammen Vest Rotary. foto: lisa selin

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I halvannet år kjempet drammensordfører Tore Opdal Hansen for forbud mot spilleautomater. I går fikk han pris for kampen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

De blinkende, pengeslukende spilleautomatene som har ruinert og ødelagt mange familier ble forbudt 1. juli i fjor.
Drammens ordfører Tore Opdal Hansen var en av dem som gikk i bresjen for å få vekk automatene en gang for alle.
aksjon. Ordføreren startet sin egen ordføreraksjon for at kommunene selv skal kunne bestemme om de vil ha utplassert spilleautomater.
Han sendte e-post til alle landets ordførere. Så mange som 210 av dem støttet Opdal Hansen.
I går kveld ble han hedret av Rotary for sin innsats for å forby spilleautomatene. Seks Rotary-klubber i Drammen og Lier gikk sammen og delte ut prisen som er oppkalt etter Rotarys grunnlegger Paul Harris.
– Dette setter jeg stor pris på, smilte ordføreren rett før han mottok prisen.
– Det arbeidet var Davids kamp mot Goliat. I eget parti møtte jeg også veggen, sier han.
– Jeg kjempet en kamp mot regimet som var, og at Norsk Tipping skal overta og dra dette regimet videre, sier ordføreren. Norsk Tipping skal plassere ut såkalte snille automater fra sommeren av. Den kampen har ikke drammensordføreren vunnet.
Sterkt møte. Han er imidlertid stolt over hva hans engasjement har resultert i, og forteller om et sterkt møte med en ung kvinne utenfor en pub i byen.
– Hun kom bort til meg og sa at hadde det ikke vært for mitt engasjement mot spilleautomater, så var det ikke sikkert hun hadde stått der i dag.
– Hvorfor ble du så inderlig engasjert i nettopp denne saken?
– Jeg fikk tilbakemeldinger fra administrasjonen i kommunen om at rundt 800 drammensere hadde utviklet spilleavhengighet. De spilte seg fra gård og grunn og liv gikk tapt. Greier du som ordfører å forholde deg likegyldig til det? Det greide ikke jeg, sier ordføreren alvorlig.

Artikkeltags