Gå til sidens hovedinnhold

Hekta på ponnitrav

Artikkelen er over 18 år gammel

Det gikk fort i innersvingen på Modum travbane da Stine Hole på gotlandsrussen Rockey travet inn til seier under Hestens Dag i går.

Sigdal Hestesportslag (SOHL) kunne glede seg over stor oppslutning av hesteinteresserte i alle aldre, da de enda en gang inviterte til Hestens Dag på Modum travbane.

400 publikummere. - Vi har telt til 170 voksne betalende, men så er det i tillegg masse unger her i dag. Jeg gjetter på at det har vært bortimot 400 innom arrangementet, sier Torill Wolff fornøyd.
Hester i alle farger, størrelser og kroppsfasonger hadde inntatt travbanen. Her var det dressuroppvisning, sprang, travløp, hesteleker og kvadrilje. På raseparaden kunne publikum se hvor mange raser vi har i distriktet. Hest er både konkurranse, fritid og arbeid. Norgesmester i brukskjøring, Odd Arne Solli, viste presisjonskjøring og hadde lydighetsoppvisning med motorsag, samt innpakking av hest i plast.

Ponnitrav. Det som vakte kanskje mest spenning var oppvisningen i ponnitrav som er blitt en ny sport for barn og ungdom i alderen åtte til 20 år.
- Ponnitrav er en miniversjon av travløp. I dag viser vi montéløp hvor man rir, orienterte «speaker» Frida Øveren.
Hun anbefalte publikum å trekke seg godt ut til sidene av banen. Det kunne nemlig gå fort i innersvingen.
Det ble Stine Hole på Rockey som kom først i mål. En flott innsats gjorde også Ida Laupet på Rosita, Aina Hole på Gander, Ragnhild Wahl på Scorpio Erol Flyn og Marthe Helgesen på Black Velvet.
- Det er første gang jeg vinner, sa Stine fornøyd.
For å starte med ponnitrav må man gjennomgå et 30 timers lisenskurs og fullføre en teoretisk og en praktisk del. I tillegg må hesten være godkjent og gå prøveløp.
- Vi gjennomfører trening i ponnitrav på Modum travbane hver søndag. Ponnitrav finner sted på Drammen, Mælingen og Modum, reklamerte Frida Øveren.
Den fra Modum som har drevet sporten langt, er Stines storesøster Aina Hole (15).
- I sommer ble det 4. plass i Grand Prix og 6. plass i derby, sa Aina som har drevet med ponnitrav siden hun var åtte år.

Eli Bondlid Sund
modumkontoretdt.no

Kommentarer til denne saken