Denne og neste uke er 30 voksne fotballspillere fra Åskollen Fotballklubb klare til å styrte seg inn i julehandelens trengsel, med handleliste fra dem som selv ikke klarer juleinnkjøpene, i lomma.
Initiativtakerne til årets juledugnad, Stephan Jacobsen og Jarle Finnestrand forteller at ideen ble godt mottatt av alle medlemmene i fotballklubben. Noen har også fått med seg partnerne sine på dugnadsinnsatsen, slik at tilsammen 40 mennesker stiller seg til disposisjon for eldre og uføre i bydelen.
,- Hensikten er ikke å tjene penger til klubben på dugnaden, forteller Finnestrand. - Vi klarer oss likevel. Han forteller at klubben ble startet av en kameratgjeng i 1992, og ambisjonsnivået siden den gang nok har steget noe. - I dag er vi en gjeng på rundt 30 i alderen 20-35 år som trener tre ganger i uken og som jobber seriøst i 5. divisjon. I treningspausen før neste sesong benytter vi tiden til å markere oss i nærmiljøet. Det var naturlig å velge å hjelpe eldre og uføre, som kanskje opplever førjulstiden som ekstra vanskelig.
Klubben har fått en avtale med et handlesenter i Drammen. Dette betyr at de som benytter seg av handletilbudet ikke trenger å betale for varene før de leveres av en av klubbens medlemmer. Disse skal være kledt i Åskollens genser.

Takknemlig

Kirsten Elisabeth Brauer på Åskollen var en av de første som mandag kveld fikk levert varer på døren av to f otballspillere. Richard Hagel og Fredrik Askjem stråler nesten om kapp med den hofteopererte Brauer, da de leverer tre fulle bæreposer med matvarer.
- Hvem sier vel nei takk til et slikt tilbud, smiler Kirsten Elisabeth Brauer. Jeg har forsøkt å handle selv, men når man er avhengig av to krykker er det ikke så enkelt. Kanskje jeg skal spørre om idéer til julepresanger neste uke, undrer hun.
- Jeg synes jammen det blir billigere med dere også, jeg, utbryter hun, da regningen blir presentert. - Jo, bibringa var på tilbud, forklarer Richard og Fredrik.
Kirsten Elisabeth Brauer hadde sett en av plakatene fotballklubben har satt opp i området. - Vi har informert om dugnaden vår både gjennom plakater og lapper i postkassene, sier Richard Askjem.