Karate mot gjeng-krim

SKAL IKKE MISBRUKES. -Vi er veldig klare på at karate er en selvforsvarssport som ikke skal misbrukes, sier trener Malik Hussain. Her sammen med ordfører Tore Opdal Hansen og Tahir Mahood. FOTO: SVEN-ERIK RØED

SKAL IKKE MISBRUKES. -Vi er veldig klare på at karate er en selvforsvarssport som ikke skal misbrukes, sier trener Malik Hussain. Her sammen med ordfører Tore Opdal Hansen og Tahir Mahood. FOTO: SVEN-ERIK RØED

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Fredsaktivisten Tahir Mahood kobler ungdom på Fjell opp mot idrettsmiljøet. -Jeg er redd for at ungdommen skal havne i kriminelle gjenger, sier han.

DEL

Flere representanter for Drammen Kampsportlag, som har karate på programmet, stilte opp på et bli-kjent-treff i Fjell kirke. Malik Hussain er trener i kampsportlaget. Han er født i Drammen og oppvokst på Fjell.
-Jeg ser i det daglige mange barn og ungdommer som er i ferd med å vippe over til å gjøre kriminelle handlinger. For dem er en actionfylt sport som karate midt i blinken. En annen gruppe vi satser på å fange opp, er inaktive barn som trenger fysiske utfordringer, sier Malik Hussain.

"GJØR EN INNSATS". Tahir Mahood har som mål at innvandrerungdom skal markere seg mer i det norske forsvaret og politiet enn tilfellet er i dag. Han vil de skal gjøre en innsats der for sitt nye fedreland.
-Da er en av inngangsportene å være god i sport, for eksempel karate. Ellers er karate fint, fordi utøverne vi nå rekrutterer vil kunne formidle positive verdier til gjengene i byen. Vi vil at innvandrerungdom skal forbindes med noe positivt. Det står respekt av noen som kan forsvare seg godt, og håpet er at disse ungdommene vil bli sett opp til, sier Tahir Mahood.

LIKER VISJONEN. Malik Hussain sier at han liker visjonen til Mahood om at kristne og muslimer skal møtes på flest mulig arenaer.
-Plattformen hans - om at det ikke er forskjell på noen mennesker, er veldig bra. Dette skal vi videreutvikle sammen, sier karatetreneren.
Ordfører Tore Opdal Hansen var også til stede på treffet.
-Det drives mye bra idrettsarbeid i Drammen. At nå idretten trekkes enda mer aktivt inn i at ungdom fra forskjellige ståsteder kan bringes sammen til felles aktivitet, er svært positivt. Dette tiltaket er et nytt bevis på at Drammen er en internasjonal by, sier ordføreren.
Presidenten i det internasjonale karateforbundet, nederlenderen Sjaak van der Velde, var også på treffet i kjelleren på Fjell kirke. Han likte også de nye samarbeidstonene.


Jeg ser i det daglige mange barn og ungdommer som er i ferd med å vippe over til å gjøre kriminelle handlinger.
Malik Hussain

Artikkeltags