I tilknytning til omsorgsboligene i Blichs gate på Strømsø, er det et aktivitetssenter for eldre mennesker. Her kan de blant annet drive med håndarbeid.
For en tid siden kjøpte kommunen en strikkemaskin til Blichs aktivitetssenter. Strikkemaskinen ble kjøpt i en spesialbutikk i Drammen. Prisen var 13 058 kroner.

FUNGERER IKKE. Brukerne hevder at strikkemaskinen ikke fungerer som forutsatt. Det er rett og slett ikke mulig å få den til å strikke skikkelig. Man prøvde først å heve kjøpet, men butikkens innehaver gikk ikke med på det. Hun testet selv strikkemaskinen uten å finne noen feil på den. Deretter ble maskinen sendt til leverandøren som heller ikke fant noen feil. Selger hevder at feil bruk er årsaken til problemene.

FORLIKSRÅDET. Dermed ble saken henvist til forliksrådet. Der skal tvisten om strikkemaskinen behandles 27. mars.
Kommunen blir representert av advokat Lene M. Grek, og leder for Blichs aktivitetssenter Ingrid Erlandsen. Innehaveren Anne Karin Beheim møter også. Hvis det ikke oppnås enighet om strikkemaskinen i forliksrådet, vil saken bli henvist til tingretten.

SJELDEN. – Det er sjelden slike gjenstander havner hos oss, sier formann i forliksrådet, Anne Grethe Vonsyld til Drammens Tidende.
– Vi har mest tvistesaker omkring kjøp av hus, bil og håndverkertjenester. Telefonregninger og nabokrangel om trær er også gjengangere. Og i år har vi hatt flere saker der folk har brukt penger på spill på internett, blant annet poker.
I ettertid har de så nektet å betale spillegjelden sin med henvisning til at det er forbudt å spille på kreditt. Men strikkemaskiner og lignende utstyr tror jeg ikke vi har hatt før.