Luftetur ble mareritt

<b>TILBAKE.</b> I går var eier Bjørn Eriksen og hvalpen Odin (t.h) tilbake på hvalpekurs. Kursledere Rolf Arne Pedersen og Gro Saugerud gir råd om hvordan bikkja kan komme over frykten. FOTO: INGRID WÆRP

<b>TILBAKE.</b> I går var eier Bjørn Eriksen og hvalpen Odin (t.h) tilbake på hvalpekurs. Kursledere Rolf Arne Pedersen og Gro Saugerud gir råd om hvordan bikkja kan komme over frykten. FOTO: INGRID WÆRP

Artikkelen er over 14 år gammel

For hvalpen Odin har de siste dagene fortont seg som et langt mareritt. En luftetur i Strømsåsen onsdag endte med kraftige spark fra en turgåer.

DEL

Eier Bjørn Eriksen er mildt sagt sjokkert over det han så.
- Dette grenser til vanvidd. Det er utrolig at voksne folk kan oppføre seg sånn, sier Eriksen.
Hendelsen skjedde da Eriksen selv stoppet for å prate med en bekjent. I møte kom en turgåer som mest sannsynlig ikke var begeistret for å hilse på hvalpen Odin som gikk løs i stien.
- Jeg visste ikke ordene av det, før han spente`n ned, forteller Eriksen fortvilet.
Nå vil han mest sannsynlig anmelde forholdet. Denne uken har han vært i kontakt med både departementer og advokat. Det at folk ser en trussel i en hvalp som knapt har tenner å bite med, har han liten forståelse for.

HVALPEKURS. I går var Odin på plass igjen på hvalpekurs på Strømsø. Men det var også bare så vidt det var.
- Han pep og skreik hele veien hit. Vi mista forrige kurs. Da fikk jeg han ikke ut i det hele tatt, sier eieren opprørt.
Gro Saugerud som er hundetrener ved Drammen hundesenter er også sjokkert over hendelsen.
- Jeg har hørt mange stygge historier før. Bikkjer som blir sparket etter av joggere, og stukket med skistaver. I dette tilfellet var det ingen truende situasjon, men en liten hvalp som skulle si hei, mener Saugerud.

VERN MOT DYR. De nye reglene i hundeloven gir mennesker et sterkere vern mot farlige hunder. Et ellers ulovlig inngrep mot en hund er lovlig når noen gjør det for å hindre at hunden jager eller angriper mennesker eller dyr. De nye reglene har skapt blest, fordi mange mener det er altfor subjektivt hva den enkelte opplever som en trussel, og når det er lov å gå løs på hundene.

RESPEKT. - Jeg mener det skal være plass til alle. Vi med hunder må ta hensyn, og omvendt. Det bør være gjensidig respekt, mener Saugerud.
Jurist og pressekontakt i dyrevernalliansen, Live Kleveland Karlsrud (bildet), mener hendelsen er klart straffbar. Brudd på dyrevernloven kan medføre bot eller fengsel i opptil 1 år. Er bruddet grovt, kan straffen bli fengsel i opptil 3 år.
Det at den nye hundeloven gjør det enklere for folk å mishandle dyr, er hun uenig i.
- Det er mye misforståelser rundt den biten av loven. Det nye i loven gir mennesker et sterkere vern mot farlige hunder, og den gjelder i helt spesielle situasjoner hvor man må redde sitt eget liv, sier Saugerud.
Hundeeier Bjørn Eriksen er spent på hvordan Odin greier seg i tida fremover.
- Jeg er mest redd for senskader. Det er ikke koselig å avlive bikkja når han er et år gammel, avslutter eieren.
INGRID WÆRP
redaksjonen@dt.no

Artikkeltags